ΔΙΕΘΝΗ

Αισιόδοξος ο σύμβουλος του Ολάντ για συμβιβασμό με το Βερολίνο

Δημοσίευση 12 Μαΐου 2012, 21:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αισιόδοξος ο σύμβουλος του Ολάντ για συμβιβασμό με το Βερολίνο
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Πιερ Μοσκοβισί, σύμβουλος του νέου γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε σήμερα ότι είναι σίγουρος πως είναι δυνατό να υπάρξουν «συμβιβασμοί» μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης στην ευρωζώνη.
Ο Πιερ Μοσκοβισί, σύμβουλος του νέου γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε σήμερα ότι είναι σίγουρος πως είναι δυνατό να υπάρξουν «συμβιβασμοί» μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης στην ευρωζώνη. «Πιστεύω ότι το σημαντικό είναι να συναντηθούν, να συζητήσουν, να μιλήσουν ειλικρινά, να ανταλλάξουν απόψεις και μετά μπορούμε να προχωρήσουμε», υποστήριξε ο σοσιαλιστής βουλευτής.
   
Ο Ολάντ αναλαμβάνει τα καθήκοντα του προέδρου της Γαλλίας την Τρίτη και την ίδια ημέρα το απόγευμα αναμένεται να συναντηθεί με την Μέρκελ. Στο πρόγραμμα της πρώτης τους συνάντησης, που πραγματοποιείται με φόντο την κρίση στην ευρωζώνη, περιλαμβάνονται ένα δείπνο εργασίας και μια συνέντευξη Τύπου.
   
Ο νέος γάλλος πρόεδρος επιθυμεί να ανοίξουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις για το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, ώστε να προστεθούν σε αυτό μέτρα για την ανάπτυξη, κάτι στο οποίο η Γερμανία αντιτίθεται.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις