ΔΙΕΘΝΗ

Αυξάνεται η παράνομη μετανάστευση από τη Λιβύη

Δημοσίευση 13 Μαΐου 2012, 10:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αυξάνεται η παράνομη μετανάστευση από τη Λιβύη
Facebook Twitter Whatsapp
Η επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στη νότια Λιβύη ενδέχεται να προκαλέσει αύξηση της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη από την Αφρική, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Άσουρ μπιν Χάγιαλ χθες, στην διάρκεια επίσκεψής του στη Ρώμη.
Η επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στη νότια Λιβύη ενδέχεται να προκαλέσει αύξηση της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη από την Αφρική, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Άσουρ μπιν Χάγιαλ χθες, στην διάρκεια επίσκεψής του στη Ρώμη. «Προς το παρόν η κατάσταση δεν είναι πολύ άσχημη αλλά είχαμε ενδείξεις πως μπορεί να επιδεινωθεί. Αφρικανοί μετανάστες έχουν φθάσει στα σύνορα Αιγύπτου-Λιβύης», είπε σε συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό ομόλογό του Τζούλιο Τέρζι. «Οι αριθμοί δεν είναι τόσο μεγάλοι αλλά μπορεί να αυξηθούν και γι' αυτό απευθύνουμε αυτή την προειδοποίηση», πρόσθεσε ο μπιν Χάγιαλ.

Η Ιταλία καλείται να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό μέρος του κύματος μετανάστευσης προς την ΕΕ. Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες χωρίς χαρτιά ρισκάρουν να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος χωρίς χαρτιά, συχνά με μικρά, γεμάτα ανθρώπους αλιευτικά, και χιλιάδες εξ αυτών έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω ναυαγίων ή των δύσκολων συνθηκών στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις