ΔΙΕΘΝΗ

Νέα στοιχεία για χιλιάδες νεκρούς αμάχους στη Λιβύη

Δημοσίευση 14 Μαΐου 2012, 09:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέα στοιχεία για χιλιάδες νεκρούς αμάχους στη Λιβύη
Facebook Twitter Whatsapp
Οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στη Λιβύη τον περασμένο χρόνο στοίχισαν τη ζωή σε 72 αμάχους, ανακοίνωσε σήμερα η ανθρωπιστική οργάνωση Human Rights Watch (HRW) κατηγορώντας τη Συμμαχία ότι δεν παραδέχεται τις παράπλευρες απώλειες που προκάλεσε.
Οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στη Λιβύη τον περασμένο χρόνο στοίχισαν τη ζωή σε 72 αμάχους, ανακοίνωσε σήμερα η ανθρωπιστική οργάνωση Human Rights Watch (HRW) κατηγορώντας τη Συμμαχία ότι δεν παραδέχεται τις παράπλευρες απώλειες που προκάλεσε. Σε έκθεσή της που βασίστηκε σε έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε τοποθεσίες που αποτέλεσαν στόχο των επιδρομών στη διάρκεια και μετά τη σύρραξη, η οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ότι από τις ΝΑΤΟϊκές επιδρομές σκοτώθηκαν 20 γυναίκες και 24 παιδιά.

Η έκθεση είναι βασισμένη στην εκτενέστερη μέχρι σήμερα έρευνα σχετικά με τους θανάτους αμάχων από την αεροπορική εκστρατεία του ΝΑΤΟ και εμφανίζει μεγαλύτερο απολογισμό θυμάτων σε σχέση με μια έκθεση του Μαρτίου της Διεθνούς Αμνηστίας η οποία ανέφερε 55 θανάτους αμάχων, περιλαμβανομένων 16 παιδιών και 14 γυναικών.

Η HRW αναγνώρισε ότι το ΝΑΤΟ φρόντισε ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες αμάχων και πρόσθεσε ότι χώρες όπως η Ρωσία που είχε κάνει λόγο για πολλούς θανάτους αμάχων, το έπραξαν ώστε «να εξασφαλίσουν πολιτικά οφέλη».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις