ΔΙΕΘΝΗ

O Αχμαντινετζάντ καλεί τη Δύση να αλλάξει στάση

Δημοσίευση 14 Μαΐου 2012, 20:06 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
O Αχμαντινετζάντ καλεί τη Δύση να αλλάξει στάση
Facebook Twitter Whatsapp
Κάλεσμα προς τη Δύση να αλλάξει στάση έναντι του Ιράν πριν από την επανάληψη, στο τέλος Μαΐου στη Βαγδάτη, των συνομιλιών για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα, απηύθηνε ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.
Κάλεσμα προς τη Δύση να αλλάξει στάση έναντι του Ιράν πριν από την επανάληψη, στο τέλος Μαΐου στη Βαγδάτη, των συνομιλιών για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα, απηύθηνε ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Ο κ. Αχμαντινετζάντ, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στο Κουσάν είπε ότι «αν η Δύση αλλάξει τη στάση της και σεβαστεί τον ιρανικό λαό, αυτή θα κερδίσει ξανά τον σεβασμό των Ιρανών. Πρέπει να γνωρίζουν ότι το ιρανικό έθνος δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στο θεμελιώδες δικαίωμα του στην πυρηνική ενέργεια».

Το Ιράν, που η Δύση και το Ισραήλ υποπτεύονται ότι θέλει να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο, θα επαναλάβει στις 23 Μαΐου στη Βαγδάτη τις συνομιλίες του με τα μέλη της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία), που ξανάρχισαν στις 14 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις