ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμάστηκε κατάσκοπος του Ισραήλ που είχε κατηγορηθεί για δολοφονία

Δημοσίευση 15 Μαΐου 2012, 12:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κρεμάστηκε κατάσκοπος του Ισραήλ που είχε κατηγορηθεί για δολοφονία
Facebook Twitter Whatsapp
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα του Ιράν, ο 24χρονος Majid Jamali Fashi ήταν ο άνθρωπος που σκότωσε τον καθηγητής πυρηνικής φυσικής Massoud Ali Mohammadi, πυροδοτώντας βόμβα έξω από την κατοικία του, το 2010 και είχε καταδικαστεί σε θάνατο για την πράξη του. 
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα του Ιράν, ο 24χρονος Majid Jamali Fashi ήταν ο άνθρωπος που σκότωσε τον καθηγητής πυρηνικής φυσικής Massoud Ali Mohammadi, πυροδοτώντας βόμβα έξω από την κατοικία του, το 2010 και είχε καταδικαστεί σε θάνατο για την πράξη του.  Η Τεχεράνη κρέμασε τον Fashi, ο οποίος είχε επίσης κατηγορηθεί από το Ιράν και ως πράκτορας της ισραηλινής Μοσάντ. Ιρανικές πηγές αναφέρουν ότι η εκτέλεση του επιστήμονα είχε ζητηθεί από την υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ και για την πραξη του, ο Fashi είχε λάβει περισσότερες από 90.000 ευρώ, ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο Irna.   

Μολονότι το Ισραήλ δεν προέβη σε σχολιασμό του περιστατικού, η ιρανική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση πως εκτέλεσε τον επιστήμονα, επειδή ήταν υποστηρικτής της.   

Ο Fashi είχε εμφανιστεί στην κρατική τηλεόραση τον περασμένο Ιανουάριο, παραδεχόμενος το έγκλημά του και δίνοντας πληροφορίες για την επιχείρηση στην οποία έλαβε μέρος.

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr