ΔΙΕΘΝΗ

Ο Στρος- Καν ζητά 1.000.000 δολάρια με αγωγή στην καμαριέρα!

Δημοσίευση 15 Μαΐου 2012, 17:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Στρος- Καν ζητά 1.000.000 δολάρια με αγωγή στην καμαριέρα!
Facebook Twitter Whatsapp
Το ποσό του ενός εκατ. δολαρίων ζητά ο Ντομινίκ Στρος-Καν από την καμαριέρα Ναφισάτου Ντιαλό, με αγωγή που κατέθεσε  για ψευδή καταγγελία, δυσφήμηση και καταχρηστική διαδικασία, για την υπόθεση του ξενοδοχείου Sofitel.
Το ποσό του ενός εκατ. δολαρίων ζητά ο Ντομινίκ Στρος-Καν από την καμαριέρα Ναφισάτου Ντιαλό, με αγωγή που κατέθεσε  για ψευδή καταγγελία, δυσφήμηση και καταχρηστική διαδικασία, για την υπόθεση του ξενοδοχείου Sofitel. Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε την Δευτέρα σε δικαστήριο του Μπρονξ και είδε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την κατηγορεί ότι «εν γνώσει της και εκ προθέσεως έκανε ψευδείς δηλώσεις στα όργανα της τάξης και κατέφερε πλήγμα στην φήμη του, αναγκάζοντας τον να χάσει άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες».

Στα δικαστικά έγγραφα, που επικαλείται η εφημερίδα New York Post στον ιστότοπό της, ο Στρος-Καν υπενθυμίζει ότι κατά την περίοδο των γεγονότων αυτών «εθεωρείτο από ορισμένους ως ο επόμενος Γάλλος πρόεδρος», ενώ στην αγωγή αναφέρεται ότι η σεξουαλική σχέση που είχε στις 14 Μαΐου του 2011 με την Ναφισατού Ντιαλό είχε «συμφωνηθεί αμοιβαία, χωρίς βία ή εξαναγκασμό», και διευκρινίζει ότι εκείνη δεν είχε τραυματιστεί.

Ο DSK επισημαίνει ότι «με τη βοήθεια του προσωπικού στο Sofitel, μια ώρα μετά από αυτή την σεξουαλική επαφή η Ναφισατού Ντιαλό δήλωσε ψευδώς στην αστυνομία ότι της είχε επιτεθεί σεξουαλικά, ενώ γνώριζε ότι αυτό ήταν ψευδές». Παράλληλα την κατηγορεί ότι παραποίησε στοιχεία.

Ο ίδιος υπενθυμίζει στην αγωγή του ότι συνελήφθη στη συνέχεια και «υποβλήθηκε σε ταπεινωτική και εξευτελιστική έρευνα, φωτογραφήθηκε γυμνός, και υποχρεώθηκε να δώσει δείγματα DNA για την έρευνα».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις