ΔΙΕΘΝΗ

Σκάνδαλο στην Τσεχία για διασπάθιση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Δημοσίευση 15 Μαΐου 2012, 18:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σκάνδαλο στην Τσεχία για διασπάθιση ευρωπαϊκών κονδυλίων
Facebook Twitter Whatsapp

Έρευνες για την ως προς τη χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων εναντίον του ανώτατου στελέχους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (CSSD) της αντιπολίτευσης, Ντάβιντ Ρατ, άρχισαν οι αρχές της Τσεχίας.

Έρευνες για την ως προς τη χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων εναντίον του ανώτατου στελέχους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (CSSD) της αντιπολίτευσης, Ντάβιντ Ρατ, άρχισαν οι αρχές της Τσεχίας. «Χθες βράδυ (Δευτέρα) συνελήφθησαν οκτώ άτομα, πέντε άνδρες –μεταξύ τους κι ένας βουλευτής του Κοινοβουλίου και τρεις γυναίκες. Θεωρούνται ύποπτοι ότι έβλαψαν τα συμφέροντα της ΕΕ, για διαφθορά και ευνοιοκρατία σε προκήρυξη διαγωνισμού», τόνισε στους δημοσιογράφους η Λένκα Μπραντατσόβα, εισαγγελέας της πόλης Ούστι-ναντ-Λάμπεμ.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Κάτω Βουλής του Κοινοβουλίου Μιροσλάβα Νεμτσόβα ανακοίνωσε πως ικανοποίησε το αίτημα της εισαγγελίας να επιτρέψει την άσκηση διώξεων κατά του Ρατ.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μου έγιναν γνωστές, ο Ντάβιντ Ρατ συνελήφθη αμέσως μετά την διάπραξη εγκληματικής πράξεως», τόνισε η Νεμτσόβα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις