ΔΙΕΘΝΗ

Aνακοίνωση της Total ότι σταμάτησε τη διαρροή αερίου στη Βόρεια Θάλασσα

Δημοσίευση 16 Μαΐου 2012, 13:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Aνακοίνωση της Total ότι σταμάτησε τη διαρροή αερίου στη Βόρεια Θάλασσα
Facebook Twitter Whatsapp
Ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος Total ανακοίνωσε σήμερα ότι κατάφερε να σταματήσει την διαρροή αερίου από ένα κοίτασμα στη Βόρεια Θάλασσα, ανοικτά της Σκοτίας, που την είχε αναγκάσει στα τέλη του Μαρτίου να απομακρύνει τους εργαζομένους από την εξέδρα Elgin.
Ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος Total ανακοίνωσε σήμερα ότι κατάφερε να σταματήσει την διαρροή αερίου από ένα κοίτασμα στη Βόρεια Θάλασσα, ανοικτά της Σκοτίας, που την είχε αναγκάσει στα τέλη του Μαρτίου να απομακρύνει τους εργαζομένους από την εξέδρα Elgin. «Η Total είναι σήμερα σε θέση να ανακοινώσει ότι η επέμβαση που διεξήχθη στο συγκρότημα (της εξέδρας) Elgin επέτρεψε να σταματήσει η διαρροή», ανέφερε ο όμιλος σε ανακοίνωσή του.
   
Η εταιρεία είχε ανακοινώσει χθες ότι άρχισε μια επιχείρηση που ονόμασε "top kill" στην πετρελαϊκή αργκό, και συνίστατο στην έγχυση βαρείας λάσπης στα σημεία από όπου διέφευγε αέριο για να τα προσχωματώσει. Σύμφωνα με την Τοτάλ, η διαρροή σταμάτησε 12 ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης.
   
Η πλατφόρμα Elgin, όπου εργάζονταν 200 άνθρωποι, είχε εκκενωθεί την 25η Μαρτίου μετά τον εντοπισμό της διαρροής αερίου, σε βάθος περίπου 4.000 μέτρων, κάτω από τον πυθμένα. Από το σημείο διέφευγαν περίπου 200.000 κυβικά μέτρα την ημέρα, πριν από την μείωση της έντασης της διαρροής.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις