ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Έτοιμα τα σχέδια για επίθεση κατά του Ιράν

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2012, 11:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΗΠΑ: Έτοιμα τα σχέδια για επίθεση κατά του Ιράν
Facebook Twitter Whatsapp
Τα αμερικανικά σχέδια για μια πιθανή στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν είναι έτοιμα και η επιλογή αυτή είναι «απολύτως διαθέσιμη», δήλωσε σήμερα ο αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ, λίγες ημέρες πριν από την επανάληψη των συνομιλιών με τις διεθνείς δυνάμεις.
Τα αμερικανικά σχέδια για μια πιθανή στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν είναι έτοιμα και η επιλογή αυτή είναι «απολύτως διαθέσιμη», δήλωσε σήμερα ο αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ, λίγες ημέρες πριν από την επανάληψη των συνομιλιών με τις διεθνείς δυνάμεις. Οι ΗΠΑ, όπως και το Ισραήλ έχουν τονίσει ότι θεωρούν τη στρατιωτική επιλογή ως την τελευταία λύση για να εμποδίσουν το Ιράν να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο.

«Θα ήταν καλύτερα να επιλύαμε το ζήτημα αυτό δια της διπλωματικής οδού και με την άσκηση πίεσης παρά με την προσφυγή στη στρατιωτική βία», δήλωσε στο ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού ο Αμερικανός πρεσβευτής Νταν Σαπίρο.

«Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι η επιλογή αυτή δεν είναι απολύτως διαθέσιμη, όχι απλώς διαθέσιμη. Ο απαραίτητος σχεδιασμός έχει γίνει για να διασφαλιστεί η ετοιμότητα προσφυγής στην επιλογή αυτή», τόνισε ο Σαπίρο.

Νέος γύρος συνομιλιών άρχισε στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένη μήνα και θα συνεχιστεί στις 23 Μαΐου στη Βαγδάτη.

Τον Ιανουάριο, ο Σαπίρο δήλωσε σε ισραηλινή εφημερίδα ότι οι ΗΠΑ «εγγυώνται ότι η στρατιωτική επιλογή είναι έτοιμη και στη διάθεση του προέδρου για τη στιγμή που θα αποφασίσει να την χρησιμοποιήσει» .

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις