ΔΙΕΘΝΗ

Δεν τα βρίσκουν ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ για τον νέο πρόεδρο της Κύπρου

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2012, 13:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δεν τα βρίσκουν ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ για τον νέο πρόεδρο της Κύπρου
Facebook Twitter Whatsapp
Το ΔΗΚΟ απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με το ΑΚΕΛ, για ανάδειξη του διαδόχου του Δημήτρη Χριστόφια στον προεδρικό θώκο, ενώ το ΑΚΕΛ δεν φαίνεται διατεθειμένο να συνεργαστεί με τους όρους που έθεσαν τα τέσσερα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Ευρωπαϊκό Κόμμα και Οικολόγοι).
Το ΔΗΚΟ απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με το ΑΚΕΛ, για ανάδειξη του διαδόχου του Δημήτρη Χριστόφια στον προεδρικό θώκο, ενώ το ΑΚΕΛ δεν φαίνεται διατεθειμένο να συνεργαστεί με τους όρους που έθεσαν τα τέσσερα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Ευρωπαϊκό Κόμμα και Οικολόγοι). Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση του αρχηγού του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν με τον γγ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου ανέφερε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να προχωρήσει από μόνο του σε συνεργασία με το κόμμα της αριστεράς, τονίζοντας ότι το ΔΗΚΟ παραμένει προσηλωμένο στην προσπάθεια για κοινό υποψήφιο του ενδιάμεσου χώρου. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το πρόσωπο της επιλογής των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου θα ανακοινωθεί, πιθανότατα, την ερχόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά τού ΑΚΕΛ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης ξεκαθάρισε πως το κόμμα δεν πρόκειται να συνεργαστεί στη βάση της πολιτικής διακήρυξης που εξέδωσαν τα τέσσερα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου.

Ωστόσο, τόσο η ΕΔΕΚ όσο οι Οικολόγοι δηλώνουν ότι είναι αρνητικοί στην πρόταση του ΑΚΕΛ για επιμέρους διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις