ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σαρκοζί αποχωρεί από την πολιτική σύμφωνα με πρώην συνεργάτες του

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2012, 15:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Σαρκοζί αποχωρεί από την πολιτική σύμφωνα με πρώην συνεργάτες του
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί θα σταματήσει την ενεργό πολιτική και δεν θα είναι πλέον υποψήφιος σε εκλογές ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρώην σύμβουλός του, Ανρί Γκενό, ενώ ο πρώην υπουργός Εργασίας Ξαβιέ Μπερτράν κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος.
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί θα σταματήσει την ενεργό πολιτική και δεν θα είναι πλέον υποψήφιος σε εκλογές ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρώην σύμβουλός του, Ανρί Γκενό, ενώ ο πρώην υπουργός Εργασίας Ξαβιέ Μπερτράν κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος. Μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ο κ. Γκενό ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είπε πολύ σαφώς ότι θα σταματήσει την ενεργό πολιτική. Δηλαδή δεν θα διεκδικήσει πλέον εντολή, δεν θα επιδιώξει πλέον ευθύνες στην πολιτική ζωή, δεν θα είναι πλέον υποψήφιος σε εκλογές».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «δεν φεύγει καθόλου με το αίσθημα ότι θα μπορούσε να είναι μια εφεδρεία. Θα ήταν ένα βαθύ λάθος να φύγει μ' αυτή την ιδέα, ότι παραμένει μια εφεδρεία. Μετά, η Ιστορία θα αποφασίσει, δεν ξέρω τίποτε γι' αυτό ούτε κι εκείνος».

Ο πρώην υπουργός Εργασίας Ξαβιέ Μπερτράν προσθέτει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Valeurs Acutelles: «Καθώς τον γνωρίζω καλά, πιστεύω αληθινά ότι η πρόθεσή του είναι σαφής, όπως το είπε και εγκαταλείπει συνεπώς πράγματι την πολιτική ζωή. Μας εμπιστεύθηκε πως έχει ανάγκη να ξεκουραστεί και να χαρεί τους δικούς του. Την οικογένειά του κατά πρώτο λόγο. Θέλει επίσης να σκεφτεί τι θα κάνει στη συνέχεια, στην επαγγελματική ζωή του. Μετά τις θερινές διακοπές θα ανακοινώσει τα σχέδιά του».

Σημειώνεται ότι ο Νικολά Σαρκοζί θα έχει δικαιωματικά μια έδρα, ως πρώην αρχηγός του κράτους, στο Συνταγματικό Συμβούλιο.

Αναμένεται πάντως ότι θα επιστρέψει στη δικηγορική σταδιοδρομία του, αφού έχει κρατήσει μερίδια στο δικηγορικό γραφείο που είχε συνιδρύσει πριν από 25 χρόνια με τον συνεταίρο του Αρνό Κλοντ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις