ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Προηγείται με 6 μονάδες στο Δημοκρατικό Κόμμα σε δημοσκόπηση

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2012, 18:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
 Ιταλία: Προηγείται με 6 μονάδες στο Δημοκρατικό Κόμμα σε δημοσκόπηση
Facebook Twitter Whatsapp

Σημαντικές ανατροπές στην εκλογική δύναμη των ιταλικών κομμάτων καταγράφονται σε δημοσκόπηση της εταιρίας Ipsos για λογαριασμό του δικτύου Rai Tre. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Δημοκρατικό Κόμμα ενώ, σημαντική άνοδο καταγράφει το Κίνημα Πέντε Αστέρων του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο.

Σημαντικές ανατροπές στην εκλογική δύναμη των ιταλικών κομμάτων καταγράφονται σε δημοσκόπηση της εταιρίας Ipsos για λογαριασμό του δικτύου Rai Tre. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Δημοκρατικό Κόμμα ενώ, σημαντική άνοδο καταγράφει το Κίνημα Πέντε Αστέρων του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Δημοκρατικό Κόμμα (κεντροαριστερά) με 25% και ακολουθεί ο Οίκος των Ελευθεριών (κεντροδεξιά) με 19%, το Κίνημα Πέντε Αστέρων (του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο) με 16,5%, το Κεντρώο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (Udc) 8,1%, η Ιταλία των Αξιών (κεντροαριστερά) με 7,9%, και το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία με 6,6%.

Οι σχολιαστές τονίζουν ότι η νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την συνεχή ανοδική τάση του κινήματος Πέντε Αστέρων του Γκρίλο, που παρουσιάζεται ως εκφραστής της «αντιπολιτικής» και ζητεί την ενίσχυση της άμεσης δημοκρατίας και τον αυστηρό περιορισμό των απολαβών και του συνολικού αριθμού βουλευτών και γερουσιαστών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις