ΔΙΕΘΝΗ

Πήραν «σηκωτούς» εκατοντάδες διαδηλωτές έξω από τα γραφεία της Goldman Sachs στην Φρανκφούρτη! (Βίντεο)

Δημοσίευση 18 Μαΐου 2012, 15:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πήραν «σηκωτούς» εκατοντάδες διαδηλωτές έξω από τα γραφεία της Goldman Sachs στην Φρανκφούρτη! (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp
Η γερμανική αστυνομία προχώρησε στην κράτηση εκατοντάδων αντικαπιταλιστών ακτιβιστών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στον περιβάλλοντα χώρο του ουρανοξύστη Messeturm όπου βρίσκονται τα γραφεία της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs στη Φρανκφούρτη.
Η γερμανική αστυνομία προχώρησε στην κράτηση εκατοντάδων αντικαπιταλιστών ακτιβιστών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στον περιβάλλοντα χώρο του ουρανοξύστη Messeturm όπου βρίσκονται τα γραφεία της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs στη Φρανκφούρτη. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν με την αιτιολογία ότι οι ακτιβιστές αψήφισαν την απαγόρευση της διαδήλωσης από τις γερμανικές αρχές.

Η συγκέντρωση των διαδηλωτών έγινε στο πλαίσιο των τετραήμερων κινητοποιήσεων του «Blockupy» που θα διαρκέσουν ως αύριο Σάββατο, ενάντια στον καπιταλισμό και στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Ένα ενδεικτικό πανό έγραφε: «Πεινάτε; Φάτε έναν τραπεζίτη», έγραφε ένα από τα πανό που είχαν αναρτήσει οι διαδηλωτές έξω απο τον ουρανοξύστη , όπου βρίσκονται τα γραφεία της Goldman Sachs, αλλά και του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς στη Φρανκφούρτη.

Η αστυνομία απέκλεισε τον δρόμο έξω από τον ουρανοξύστη, σε μια κεντρική οδική αρτηρία προς το κέντρο της Φρανκφούρτης και ανέπτυξε εκατοντάδες άνδρες σε αυτόν. Δεν σημειώθηκαν επεισόδια βίας, ενώ υπό κράτηση τέθηκαν πάνω από 400 ακτιβιστές.

Οι διαδηλωτές είναι οργισμένοι για λιτότητα που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις στους λαούς με τον τρόπο που αντιδρούν στην οικονομική κρίση, που εντάθηκε μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και την επανέναρξη της σεναριολογίας σχετικά με το εάν η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σημερινές διαδηλώσεις σημειώθηκαν εν μέσω μιας νομικής διένεξης ανάμεσα στους ακτιβιστές και τις γερμανικές αρχές για το εάν και κατά πόσον θα έπρεπε να επιτραπεί να γίνουν οι κινητοποιήσεις. Δικαστήριο έδωσε άδεια για να γίνει μια συγκέντρωση την Τετάρτη και διαδηλώσεις αύριο Σάββατο, αλλά απαγόρευσε να γίνουν κινητοποιήσεις άλλες ημέρες.

Σημειώνεται ότι χθες Πέμπτη η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 150 διαδηλωτές (βίντεο) διότι παραβίασαν την απαγόρευση, ενώ την Τετάρτη, είχαν απομακρύνει, χωρίς να αναφερθούν επεισόδια βίας, διαδηλωτές έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη Φρανκφούρτη.

Η αστυνομία της Φρανκφούρτης έχει φέρει ενισχύσεις από άλλες γερμανικές πόλεις για να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις αυτή την εβδομάδα. Σε ετοιμότητα για να αναπτυχθούν βρίσκονται περίπου 5.000 αστυνομικοί.


Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις