ΔΙΕΘΝΗ

Άρχισαν οι εργασίες της συνόδου του G8

Δημοσίευση 19 Μαΐου 2012, 09:27 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Άρχισαν οι εργασίες της συνόδου του G8
Facebook Twitter Whatsapp
Με το δείπνο που παρέθεσε στους ηγέτες των κρατών-μελών της Ομάδας των Οκτώ G8 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο Καμπ Ντέιβιντ, άρχισαν οι εργασίες της συνόδου του G8 που αναμένεται να επικεντρωθεί στην κρίση χρέους στην Ευρώπη.
Με το δείπνο που παρέθεσε στους ηγέτες των κρατών-μελών της Ομάδας των Οκτώ G8 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο Καμπ Ντέιβιντ, άρχισαν οι εργασίες της συνόδου του G8 που αναμένεται να επικεντρωθεί στην κρίση χρέους στην Ευρώπη. Ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε τους προσκεκλημένους του ξεκινώντας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

Ο νέος Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ήταν ο τελευταίος ηγέτης ο οποίος εισήλθε στην προεδρική εξοχική κατοικία, περίπου 100 χλμ. βορειοδυτικά της Ουάσιγκτον. Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ηγέτες που συμμετείχαν στο δείπνο εργασίας συζήτησαν για το Ιράν, τη Συρία και τη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι ηγέτες συμφώνησαν ότι το Ιράν πρέπει να εγγυηθεί στη διεθνή κοινότητα τον ειρηνικό χαρακτήρα του πυρηνικού του προγράμματος. Κατά την ίδια πηγή, συζήτησαν ακόμη για την ανάγκη να υπάρξει ένα σχέδιο πολιτικής μετάβασης στη Συρία.

Η Ρωσία δεν διαφώνησε με την άποψη των υπολοίπων κυβερνήσεων ότι το υποστηριζόμενο από τον ΟΗΕ ειρηνευτικό σχέδιο του Κόφι Αναν για τη Συρία δεν εφαρμόζεται ακόμη. Τέλος, οι ηγέτες του G8 συμφώνησαν ότι η Βόρεια Κορέα θα αντιμετωπίσει περαιτέρω απομόνωση εάν συνεχίσει τις προκλήσεις, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Πηγή: Nαυτεμπορική

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις