ΔΙΕΘΝΗ

Μόντρεαλ: Μαζικές συλλήψεις στη φοιτητική διαδήλωση

Δημοσίευση 21 Μαΐου 2012, 09:17 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μόντρεαλ: Μαζικές συλλήψεις στη φοιτητική διαδήλωση
Facebook Twitter Whatsapp
Τουλάχιστον εκατόν δέκα φοιτητές συνελήφθησαν τη νύχτα της Κυριακής, στο κέντρο του Μόντρεαλ, μετά την επέμβαση της αστυνομίας σε βάρος του κινήματος που έχει αναπτυχθεί και δρα εδώ και τρεις μήνες κατά της αύξησης των διδάκτρων.   
Τουλάχιστον εκατόν δέκα φοιτητές συνελήφθησαν τη νύχτα της Κυριακής, στο κέντρο του Μόντρεαλ, μετά την επέμβαση της αστυνομίας σε βάρος του κινήματος που έχει αναπτυχθεί και δρα εδώ και τρεις μήνες κατά της αύξησης των διδάκτρων.    Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης της αστυνομίας με τους φοιτητές σημειώθηκαν δέκα ελαφροί τραυματισμοί, μεταξύ των οποίων και τέσσερις αστυνομικοί.    

Τα επεισόδια πυροδότησε η έντονη αστυνομική παρουσία αλλά κυρίως ο «ειδικός νόμος» ο οποίος ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή και θέτει μεγάλους περιορισμούς στο δικαίωμα στη διαδήλωση, κυρίως μάλιστα σε αυτές που πραγματοποιούνται έξω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, στο όνομα της ελευθερίας της πρόσβασης στην εκπαίδευση των μη απεργών φοιτητών.  

Η κινητοποίηση κηρύχθηκε «παράνομη» από τις δυνάμεις της τάξης δέκα λεπτά μετά την έναρξή της. Οι διοργανωτές δεν είχαν γνωστοποιήσει από πριν στην αστυνομία τη διαδρομή της πορείας, αντίθετα με αυτό που προβλέπει ο «ειδικός νόμος» που ψηφίστηκε την Παρασκευή και που αναζωπύρωσε την ένταση μεταξύ φοιτητών και αρχών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr