ΔΙΕΘΝΗ

Ένας πρώην κατάσκοπος «ταράζει» το πολιτικό σκηνικό της Κροατίας

Δημοσίευση 21 Μαΐου 2012, 16:06 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ένας πρώην κατάσκοπος «ταράζει» το πολιτικό σκηνικό της Κροατίας
Facebook Twitter Whatsapp
O πρώην κατάσκοπος, Τόμισλαβ Καραμάρκο, είναι από σήμερα ο νέος ηγέτης της Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης (HDZ) κυριότερης πολιτική παράταξης στη χώρα, κάνοντας μία στροφή προς τις εθνικιστικές του ρίζες και ανεβάζοντας κατακόρυφα  το πολιτικό θερμόμετρο στον μελλοντικό εταίρο της ΕΕ.
O πρώην κατάσκοπος, Τόμισλαβ Καραμάρκο, είναι από σήμερα ο νέος ηγέτης της Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης (HDZ) κυριότερης πολιτική παράταξης στη χώρα, κάνοντας μία στροφή προς τις εθνικιστικές του ρίζες και ανεβάζοντας κατακόρυφα  το πολιτικό θερμόμετρο στον μελλοντικό εταίρο της ΕΕ. Η HDZ είχε αποποιηθεί την σκληροπυρηνική της γραμμή για όσο καιρό κυβέρνησε τη χώρα για τα 16 από τα 20 χρόνια της ανεξαρτησίας του κράτους, όμως τον Δεκέμβριο έχασε τις εκλογές απέναντι στον κυβερνώντα κεντροαριστερό συνασπισμό και τώρα στελέχη του βρίσκονται αντιμέτωπα με δικαστικές διώξεις για διαφθορά και διασπάθιση κρατικών κονδυλίων.

Ο 53χρονος Καραμάρκο, που έχει χρηματίσει επίσης υπουργός Εσωτερικών, στήριξε την εσωκομματική εκστρατεία του στην υπεράσπιση των εθνικών δικαιωμάτων της Κροατίας και των παλαιμάχων του πολέμου της ανεξαρτησίας (1991-95).

«Το κόμμα πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες του και να αναζωπυρώσει τον πραγματικό πατριωτισμό», δήλωσε ο Καραμάρκο μετά την επικράτησή του επί τεσσάρων άλλων διεκδικητών, μεταξύ αυτών και της πρώην πρωθυπουργού Γιαντράνκα Κόσορ, η οποία συνέβαλε στην ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ, η οποία θα πραγματωθεί του χρόνου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις