ΔΙΕΘΝΗ

Απεργία στην Ισπανία για τις δαπάνες στην Παιδεία

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2012, 16:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Απεργία στην Ισπανία για τις δαπάνες στην Παιδεία
Facebook Twitter Whatsapp
Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ισπανία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές ύψους άνω του 20% της συντηρητικής κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι στις δαπάνες για την Παιδεία - στην πρώτη απεργία στα χρονικά της χώρας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.   
Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ισπανία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές ύψους άνω του 20% της συντηρητικής κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι στις δαπάνες για την Παιδεία - στην πρώτη απεργία στα χρονικά της χώρας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.    Οι περικοπές επιφέρουν την αύξηση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις των ισπανικών σχολείων. Οι καθηγητές καλούνται να εργαστούν περισσότερες ώρες με την ίδια μισθολογική αμοιβή, ενώ τα δίδακτρα των πανεπιστημίων αναμένεται να αυξηθούν έως και 25%.  

Μαθητές, φοιτητές, γονείς και καθηγητές αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» στις διαδηλώσεις που προγραμματίζονται το απόγευμα της Τρίτης στη Μαδρίτη και πολλές πόλεις της Ισπανίας.  

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις