ΔΙΕΘΝΗ

Εκατόμβη νεκρών ατο Κονγκό

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2012, 18:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εκατόμβη νεκρών ατο Κονγκό
Facebook Twitter Whatsapp
Επιθέσεις που αποδίδονται στους αντάρτες του κινήματος των Μάι Μάι και σε αντάρτες Χούτου των Δημοκρατικών Δυνάμεων για την Απελευθέρωση της Ρουάντας (FDLR) προκάλεσαν περισσότερους από 100 θανάτους -στην πλειονότητά ήταν άμαχοι- την τελευταία εβδομάδα στις ανατολικές επαρχίες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.
Επιθέσεις που αποδίδονται στους αντάρτες του κινήματος των Μάι Μάι και σε αντάρτες Χούτου των Δημοκρατικών Δυνάμεων για την Απελευθέρωση της Ρουάντας (FDLR) προκάλεσαν περισσότερους από 100 θανάτους -στην πλειονότητά ήταν άμαχοι- την τελευταία εβδομάδα στις ανατολικές επαρχίες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Όπως έγινε γνωστό σήμερα από την οργάνωση «Κοινωνία των Πολιτών» πριν από μία εβδομάδα οι Μάι Μάι επιτέθηκαν στους άνδρες των FDLR οι οποίοι, σε αντίποινα, τα έβαλαν με όποιον έβρισκαν μπροστά τους θεωρώντας ότι συνεργάζονταν με τους Μάι Μάι. Στην οργάνωση αυτή μετέχουν συνδικάτα, μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλες ενώσεις που ασχολούνται κατά κύριο λόγο με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι επιθέσεις αυτές έγιναν στις γειτονικές περιοχές Μασίσι και Ουαλικάλε του Βόρειου Κίβου. Μεταξύ άλλων μπήκαν στο στόχαστρο τα χωριά Κιμπάτι, Κιμπούα, Κιλίμα και Νιακισόφι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αντάρτες των FDLR κατηγορούνται συχνά για βιασμούς, δολοφονίες, λεηλασίες και άλλες ακρότητες σε βάρος Κονγκολέζων αμάχων, ενώ ορισμένοι από αυτούς καταζητούνται από τη Ρουάντα για εγκλήματα πολέμου και για τη γενοκτονία των Τούτσι.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις