ΔΙΕΘΝΗ

«Ντέρμπι» Ομπάμα- Ρόμνι δίνει νέα δημοσκόπηση

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2012, 18:54 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Ντέρμπι» Ομπάμα- Ρόμνι δίνει νέα δημοσκόπηση
Facebook Twitter Whatsapp
Απόσταση τριών ποσοστιαίων μονάδων χωρίζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Μιτ Ρόμνι σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση για τη Washington Post και το ABC News, ενώ στο πεδίο των επίκαιρων οικονομικών θεμάτων συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό.
Απόσταση τριών ποσοστιαίων μονάδων χωρίζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Μιτ Ρόμνι σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση για τη Washington Post και το ABC News, ενώ στο πεδίο των επίκαιρων οικονομικών θεμάτων συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό. Αν οι εκλογές αυτές γίνονταν σήμερα, τότε 49% των ερωτηθέντων εκλογέων θα ψήφιζαν τον πρόεδρο Ομπάμα, ενώ τον κ. Μιτ Ρόμνι το 46% των ερωτηθέντων. Στο πεδίο των οικονομικών θεμάτων, η ισοψηφία είναι απόλυτη ανάμεσα στους δύο πολιτικούς, με 47% .

Το 46% των ερωτηθέντων εκλογέων πιστεύει ότι ο πρόεδρος Ομπάμα μπορεί με την οικονομική πολιτική, που ακολουθεί, να προσθέσει θέσεις εργασίας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Ρόμνι φθάνει το 45% .

Σαφές προβάδισμα (48% έναντι 40%) προκύπτει για τον πρόεδρο Ομπάμα στο ερώτημα «ποιος από τους δύο κατανοεί καλύτερα τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών», ενώ στο «ποιός από τους δύο υπερασπίζεται καλύτερα τα πιστεύω του» ο αμερικανός πρόεδρος συγκεντρώνει 50% έναντι 39% του ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη μεταξύ 17-20 Μαΐου, με τη συμμετοχή 1004 εκλογέων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις