ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ισόβια για τους Ισραηλινούς που διέταξαν την επιδρομή στο «Μαβί Μαρμαρά»

Δημοσίευση 23 Μαΐου 2012, 15:56 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τουρκία: Ισόβια για τους Ισραηλινούς που διέταξαν την επιδρομή στο «Μαβί Μαρμαρά»
Facebook Twitter Whatsapp
Nέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ αναμένεται να πυροδοτήσει η απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να καταδικάσει ερήμην τους τέσσερις Ισραηλινούς στρατιωτικούς διοικητές, οι οποίοι έδωσαν το πράσινο φως για την επιδρομή στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δέκα Τούρκων ακτιβιστών. 
Nέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ αναμένεται να πυροδοτήσει η απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να καταδικάσει ερήμην τους τέσσερις Ισραηλινούς στρατιωτικούς διοικητές, οι οποίοι έδωσαν το πράσινο φως για την επιδρομή στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δέκα Τούρκων ακτιβιστών.  Όπως μεταδίδει το protothema.gr, απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου που καταδίκασε ερήμην τους Ισραηλινούς στρατιωτικούς έρχεται λίγες μέρες προτού συμπληρωθούν δύο χρόνια από τη θανάσιμη ισραηλινή επιδρομή στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά στις 31 Μαϊου του 2010. 

Την ισόβια κάθειρξη των τεσσάρων Ισραηλινών στρατιωτικών διοικητών -οι οποίοι φέρονται να αποφάσισαν την επιδρομή των κομάντος στα πλοία του στολίσκου που προσπάθησαν να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους που βρίσκονται στη Γάζα- ζητά ο εξουσιοδοτημένος Ειδικός Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης Μεχμέτ Ακίφ. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας, ο εισαγγελέας ζητά κάθε ένας από τους τέσσερις Ισραηλινούς στρατιωτικούς να καταδικαστεί σε 10 φορές ισόβια! Στο 144σέλιδο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι 10 Τούρκοι σκοτώθηκαν από την επίθεση των Ισραηλινών κομάντος. Στο έγγραφο περιλαμβάνονται καταγγελίες από 490 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των 189 ανθρώπων που τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις. Ο εισαγγελέας φέρεται να άκουσε τις μαρτυρίες των συνολικά 600 μαρτύρων, μεταξύ των οποίων, των επιβατών στο πλοίο και των συγγενών των θυμάτων, ως μέρος της έρευνας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις