ΔΙΕΘΝΗ

Επίπληξη Πούτιν σε... εκτός γραμμής συνεργάτη του!

Δημοσίευση 23 Μαΐου 2012, 18:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επίπληξη Πούτιν σε... εκτός γραμμής συνεργάτη του!
Facebook Twitter Whatsapp
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επέπληξε με εμφατικό τρόπο τον ειδικό σύμβουλό του για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μιχαήλ Φιεντότοφ, μετά από επικρίσεις που εξέφρασε για τον νόμο κατά των διαδηλώσεων.
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επέπληξε με εμφατικό τρόπο τον ειδικό σύμβουλό του για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μιχαήλ Φιεντότοφ, μετά από επικρίσεις που εξέφρασε για τον νόμο κατά των διαδηλώσεων. Ο Πούτιν τον κάλεσε στο μέλλον να απευθύνει «απευθείας» στον ίδιον τις παρατηρήσεις του και να μην τις διατυπώνει δια των μέσων ενημέρωσης, έπειτα από τις επικρίσεις που είχε εκφράσει ο τελευταίος κατά της νομοθεσίας που καταστέλλει τις διαδηλώσεις.

«Είστε σύμβουλος του προέδρου, μπορείτε κάλλιστα να απευθύνεστε άμεσα στον πρόεδρο», τόνισε ο Πούτιν στον Φιεντότοφ κατά τη διάρκεια σύσκεψής τους, μεταδίδει ρωσικό πρακτορείο.

«Ο Μιχαήλ Αλεξάντροβιτς Φιεντότοφ εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την τροποποίηση της νομοθεσίας. Βλέπω επίσης στην κυβέρνηση κάποιους που απευθύνονται στην κυβέρνηση της χώρας μέσα από τη μεσολάβηση των μέσων ενημέρωσης. Δεν είναι απαραίτητο. Μπορούμε να συζητούμε με τρόπο άμεσο, να συζητούμε για κάθε πρόβλημα, κάθε θέμα», πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας.

Ο Φιεντότοφ, προϊστάμενος, του Συμβουλίου για την Ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σε δηλώσεις του στο Ιταρ-Ταςς ήταν επικριτικός απέναντι στον νόμο, που είχε εγκριθεί σε πρώτη ανάγνωση από τη Δούμα και προβλέπει την κατακόρυφη αύξηση του χρηματικού προστίμου για τους διοργανωτές και συμμετέχοντες σε μη αδειοδοτημένες διαδηλώσεις.

«Εάν στόχος του νομοσχεδίου είναι να μειώσει τις κινητοποιήσεις στους δρόμους, στην παρούσα κατάσταση δεν πληροί την λειτουργία αυτή. Το αστρονομικό ποσό των προστίμων να αυξήσει μόνον μπορεί την αγανάκτηση στους δρόμους, φέρνοντάς την έως τη ριζοσπαστικοποίηση», είχε κρίνει ο Φιεντότοφ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις