ΔΙΕΘΝΗ

Iράν: Να επανεξετάσουν οι μεγάλες δυνάμεις τις προτάσεις για τα πυρηνικά

Δημοσίευση 23 Μαΐου 2012, 23:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Iράν: Να επανεξετάσουν οι μεγάλες δυνάμεις τις προτάσεις για τα πυρηνικά
Facebook Twitter Whatsapp
Η Τεχεράνη κάλεσε τις μεγάλες δυνάμεις να επενεξετάσουν τις προτάσεις τους για τα πυρηνικά ώστε να επιτραπεί ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων μετά από αυτόν της Βαγδάτης.
Η Τεχεράνη κάλεσε τις μεγάλες δυνάμεις να επενεξετάσουν τις προτάσεις τους για τα πυρηνικά ώστε να επιτραπεί ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων μετά από αυτόν της Βαγδάτης. Όπως δήλωσε σήμερα μέλος της ιρανικής αντιπροσωπείας μετά από μια ημέρα συζητήσεων «η άλλη πλευρά πρέπει να δεχτεί να επανεξετάσει τις προτάσεις της. Τα κοινά σημεία δεν είναι ακόμη επαρκή για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μετά τη Βαγδάτη», δήλωσε χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του.
 
Ο ίδιος είπε ότι «πρέπει να φθάσουμε σε κοινα σημεία, σε κοινές βάσεις στη Βαγδάτη για να έχουμε ενόψει μια συμφωνία για μετά τη Βαγδάτη. Σε διαφορετική περίπτωση τι να συζητήσουμε. Όμως, για την πλευρά των Δυτικών, αυτό δεν φαίνεται πολύ σημαντικό και θέλουν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με κάθε κόστος. Αυτή όμως δεν είναι η δική μας θέση».
 
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτό ο επικεφαλής της ιρανικής αντιπροσωπείας Σαΐντ Τζαλιλί και η αρχηγός της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον αναμένεται να έχουν μια διμερή συνάντηση σήμερα το βράδυ πριν από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στην ολομέλεια αύριο την Πέμπτη.

 Ο Αλί Μπαγερί, νούμερο δύο της ιρανικής αντιπροσωπείας, και η Χέλγκα Σμίντ αναπληρώτρια της Άστον, συναντήθηκαν νωρίτερα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις