ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Το μοντέλο του Μοράλες θα διαρκέσει... 500 χρόνια!

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2012, 19:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βολιβία: Το μοντέλο του Μοράλες θα διαρκέσει... 500 χρόνια!
Facebook Twitter Whatsapp
Σε μία όχι και τόσο συγκρατημένη πρόβλεψη προχώρησε ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, αφούυποστήριξε σήμερα ότι το πολιτικό μοντέλο που δημιούργησε ο ίδιος μετά την εκλογή του στο αξίωμα, το 2006, δηλαδή ένα αριστερό, εθνικιστικό και ιθαγενικό κίνημα, θα παραμείνει στην εξουσία επί «περισσότερα από 500 χρόνια, αν είναι δυνατόν».
Σε μία όχι και τόσο συγκρατημένη πρόβλεψη προχώρησε ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, αφούυποστήριξε σήμερα ότι το πολιτικό μοντέλο που δημιούργησε ο ίδιος μετά την εκλογή του στο αξίωμα, το 2006, δηλαδή ένα αριστερό, εθνικιστικό και ιθαγενικό κίνημα, θα παραμείνει στην εξουσία επί «περισσότερα από 500 χρόνια, αν είναι δυνατόν». «Δεν μπήκαμε στο προεδρικό μέγαρο σαν νοικάρηδες, δεν είμαστε περαστικοί, φτάσαμε εδώ για να παραμείνουμε οριστικά, αν είναι δυνατόν για περισσότερα από 500 χρόνια», είπε ο Μοράλες, ο πρώτος ιθαγενής πρόεδρος της Βολιβίας.

Στη συνάντηση που είχε με μια ομάδα χωρικών στα νοτιοανατολικά της χώρας, υπογράμμισε τις επιτυχίες της κυβέρνησής του και διαβεβαίωσε ότι η εθνικοποίηση των υδρογονανθράκων επέτρεψε στην εθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου YPFB να αυξήσει τα έσοδά της από τα 300 εκατομμύρια δολάρια στα 3 δισεκατομμύρια.

Μολονότι φιλοδοξεί να διεκδικήσει μια τρίτη θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2014, ο Μοράλες διευκρίνισε ότι στόχος του δεν είναι να μονοπωλήσει επ' άπειρον την εξουσία αλλά να παλέψει για την αξιοπρέπεια των συμπατριωτών του, όπως έχει δηλώσει.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις