ΔΙΕΘΝΗ

Ζευγάρι κρατούσε οχτώ χρόνια φυλακισμένη μία Γερμανίδα στη Βοσνία

Δημοσίευση 27 Μαΐου 2012, 20:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ζευγάρι κρατούσε οχτώ χρόνια φυλακισμένη μία Γερμανίδα στη Βοσνία
Facebook Twitter Whatsapp
Φυλακισμένη και θύμα κακοποίησης ήταν επί οκτώ χρόνια μία Γερμανίδα από ένα ζευγάρι, η οποία απελευθερώθηκε έπειτα από αστυνομική επιχείρηση, σε χωριό της βορειοανατολικής Βοσνίας, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.  
Φυλακισμένη και θύμα κακοποίησης ήταν επί οκτώ χρόνια μία Γερμανίδα από ένα ζευγάρι, η οποία απελευθερώθηκε έπειτα από αστυνομική επιχείρηση, σε χωριό της βορειοανατολικής Βοσνίας, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.   Η αστυνομία επενέβη αφού ειδοποιήθηκε από έναν γείτονα ο οποίος γνώριζε για την ύπαρξη της κοπέλας, που σήμερα είναι 19 ετών, και ήταν μάρτυρας της απάνθρωπης μεταχείρισης στην οποία την υπέβαλαν ο Μιλένκο και η Σλαβόικα Μαρινκόβιτς, 52 και 45 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνται, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο FTV.

Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου στο χωριό Καράβλασι της επαρχίας Τούζλα.
Οι Μαρινκόβιτς από το 2004 «κρατούσαν την κοπέλα κλειδωμένη και δεν της επέτρεπαν να έχει επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, ούτε να πηγαίνει στο σχολείο. Την υπέβαλαν σε απάνθρωπη μεταχείριση και την βασάνιζαν», δήλωσε ο Αντμίρ Αρναούτοβιτς, εκπρόσωπος της αστυνομίας στο FTV.

Οι κάτοικοι του διπλανού χωριού Γκογτσίν δήλωσαν στην τοπική εφημερίδα Ντνέβνι Αβάζ ότι είχαν ακούσει «τις φωνές και τα κλάματα» της κοπέλας, από τα οποία είχαν συμπεράνει ότι οι Μαρινκόβιτς την ανάγκαζαν να υποκύπτει στις σεξουαλικές ορέξεις «των φίλων της οικογένειας που επισκέπτονταν το σπίτι».

Επικαλούμενο την εισαγγελία, το FTV μετέδωσε ότι πλέον το κορίτσι, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, βρίσκεται σε «ασφαλές σπίτι», όπου δέχεται ιατρική βοήθεια.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πώς η νεαρή Γερμανίδα έφτασε στη Βοσνία. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο είχε πάει στη χώρα με τη μητέρα της, η οποία έκανε λευκό γάμο με τον Μιλένκο Μαρινκόβιτς, ώστε εκείνος να λάβει άδεια παραμονής στη Γερμανία.
Η μητέρα του θύματος, που αναφέρεται μόνο με το όνομα «Κριστίνα» και ζούσε μεταξύ Γερμανίας και Βοσνίας, ήταν παρούσα στο χωριό όταν έλαβε χώρα η επιχείρηση της αστυνομίας, επεσήμανε η κρατική τηλεόραση. Η αστυνομία την ανακρίνει και ερευνά τον ρόλο της στην υπόθεση αυτή.

Ο Κάζιμ Μάκαλιτς, ο γείτονας που ενημέρωσε την αστυνομία, δήλωσε ότι είχε δει τον Μαρινκόβιτς να δένει την κοπέλα σε ένα κάρο και να την αναγκάζει να το τραβά την ώρα που εκείνος και οι φίλοι του επέβαιναν σε αυτό και την χτυπούσαν.
«Δεν μπορούσαν να τους βλέπω πια να την χτυπούν και να της στερούν την τροφή», δήλωσε.

πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις