ΔΙΕΘΝΗ

Έτοιμος να αναλάβει πρωθυπουργός της Σερβίας δηλώνει ο Τάντιτς

Δημοσίευση 29 Μαΐου 2012, 07:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έτοιμος να αναλάβει πρωθυπουργός της Σερβίας δηλώνει ο Τάντιτς
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Μπόρις Τάντιτς, ο οποίος ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν πριν από μία εβδομάδα στη Σερβία, αυτοπροτάθηκε χθες για τον -ισχυρότερο- θώκο του πρωθυπουργού.
Ο Μπόρις Τάντιτς, ο οποίος ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν πριν από μία εβδομάδα στη Σερβία, αυτοπροτάθηκε χθες για τον -ισχυρότερο- θώκο του πρωθυπουργού. Ο Τάντιτς έχασε από τον ηγέτη του υπερεθνικιστικού Ριζοσπαστικού Κόμματος Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο οποίος πλέον δηλώνει κεντρώος και υπόσχεται να συνεχίσει την προσπάθεια ένταξης της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα, βραχίονας του οποίου είναι το Ριζοσπαστικό Κόμμα, κέρδισε και τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου με μικρή διαφορά, αλλά το Δημοκρατικό Κόμμα του Τάντιτς, το οποίο κατέλαβε την δεύτερη θέση, αναμένεται να παραμείνει στην κυβέρνηση σχηματίζοντας μια συμμαχία με το τρίτο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Η συμμαχία, εάν επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις που αρχίζουν σήμερα και μπορεί να συνεχιστούν για εβδομάδες, εκτιμάται πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν εντός του 2013.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις