ΔΙΕΘΝΗ

Αιματηρή επίθεση ανταρτών στο Κασμίρ

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2013, 10:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αιματηρή επίθεση ανταρτών στο Κασμίρ
Facebook Twitter Whatsapp
Μια φιλοπακιστανική ισλαμιστική οργάνωση που εδρεύει στο ινδικό Κασμίρ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σήμερα το πρωί που προκάλεσε το θάνατο πέντε μελών ινδικών παραστρατιωτικών δυνάμεων στη Σριναγκάρ, τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής αυτής, με πληθυσμό κατά πλειοψηφία μουσουλμανικό, σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kashmir News Network (KNS).
Μια φιλοπακιστανική ισλαμιστική οργάνωση που εδρεύει στο ινδικό Κασμίρ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σήμερα το πρωί που προκάλεσε το θάνατο πέντε μελών ινδικών παραστρατιωτικών δυνάμεων στη Σριναγκάρ, τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής αυτής, με πληθυσμό κατά πλειοψηφία μουσουλμανικό, σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kashmir News Network (KNS). Το KNS, με έδρα τη Σριναγκάρ, μετέδωσε ότι ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης Χιζμπούλ Μουτζαχεντίν, ονόματι Μπαλίγκ-ουντ-Ντιν, τηλεφώνησε σε αυτό και δήλωσε ότι η οργάνωσή του αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

"Ήταν μια ενέργεια ανταρτοπόλεμου και οι μαχητές της Χιζμπούλ θα συνεχίσουν και τις επιθέσεις αυτές στο μέλλον", δήλωσε ο εκπρόσωπος αυτός, σύμφωνα με το KNS.

Αυτονομιστές αντάρτες μεταμφιεσμένοι σε παίκτες του κρίκετ σκότωσαν πέντε μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων σε υπαίθριο χώρο, στον τομέα Μπεμίνα της Σριναγκάρ, όπου μικρά παιδιά έπαιζαν κρίκετ. Δύο ένοπλοι άνδρες σκοτώθηκαν κατόπιν στο σημείο της επίθεσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ρ. Κ. Σινγκ, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Νέο Δελχί ότι τέσσερις άνδρες συνολικά μπορεί να ενεπλάκησαν σε αυτή την επίθεση και ότι οι δύο άνδρες που σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας δεν έμοιαζαν να είναι από το ινδικό Κασμίρ αλλά "από την άλλη πλευρά της μεθορίου" στο Πακιστάν.

Αστυνομική πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί είπε ότι οι δράστες αρχικά προσποιήθηκαν ότι ήθελαν να παίξουν κρίκετ πριν βγάλουν τα όπλα από μια αθλητική τσάντα και ανοίξουν πυρ κατά των μελών της παραστρατιωτικής δύναμης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr