ΔΙΕΘΝΗ

Σλοβενία: Το Κόμμα Συνταξιούχων θα συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό συνασπισμό

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2013, 12:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σλοβενία: Το Κόμμα Συνταξιούχων θα συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό συνασπισμό
Facebook Twitter Whatsapp
Το Κόμμα Συνταξιούχων (DeSUS) θα συμμετάσχει στην υπό συγκρότηση κυβέρνηση συνασπισμού με επικεφαλής την προσωρινή πρόεδρο της Θετικής Σλοβενίας, Αλένκα Μπράτουσεκ, όπως αποφάσισαν ομόφωνα τα ανώτατα όργανα του κόμματος, η εκτελεστική επιτροπή και το συμβούλιο.
Το Κόμμα Συνταξιούχων (DeSUS) θα συμμετάσχει στην υπό συγκρότηση κυβέρνηση συνασπισμού με επικεφαλής την προσωρινή πρόεδρο της Θετικής Σλοβενίας, Αλένκα Μπράτουσεκ, όπως αποφάσισαν ομόφωνα τα ανώτατα όργανα του κόμματος, η εκτελεστική επιτροπή και το συμβούλιο. Η απόφαση δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ο αρχηγός του Κόμματος Συνταξιούχων (DeSUS) και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, Καρλ Έριαβετς, νωρίτερα είχε αναγγείλει την είσοδο του κόμματος στον κυβερνητικό συνασπισμό.
   
Το DeSUS ανακοίνωσε ότι εκπληρώθηκαν και οι όροι που είχε θέσει, δηλαδή οι συντάξεις να συνεχίσουν να προσαρμόζονται στις αυξήσεις των μισθών, ο κ. Έριαβετς να παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών και ο Τόμας Γκάνταρ στο υπουργείο Υγείας.
   
Ο πρώην πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα, μαζί με τον πρώην αρχηγό της "Θετικής Σλοβενίας" και δήμαρχο Λιουμπλιάνας, Ζόραν Γιάνκοβιτς, βρέθηκαν στο στόχαστρο της δημοσιότητας τον Ιανουάριο, όταν η Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς δημοσιοποίησε έκθεση, κατηγορώντας τους ότι απέκρυπταν την πραγματική περιουσιακή τους κατάσταση.
   
Ο κ. Γιάνσα άρχισε να δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί και στο τέλος έλαβε ψήφο δυσπιστίας από τη Βουλή. Για τον Ζόραν Γιάνκοβιτς, ο οποίος ανέστειλε προσωρινά την ιδιότητα του προέδρου της Θετικής Σλοβενίας, αυξάνουν τα αιτήματα να αποσυρθεί από την πολιτική και από το αξίωμα του δημάρχου Λιουμπλιάνας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr