ΔΙΕΘΝΗ

Το PPK απελευθέρωσε οκτώ Τούρκους στο βόρειο Ιράκ

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2013, 12:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Το PPK απελευθέρωσε οκτώ Τούρκους στο βόρειο Ιράκ
Facebook Twitter Whatsapp
Οι αντάρτες του ΡΚΚ απελευθέρωσαν σήμερα στο βόρειο Ιράκ οχτώ Τούρκους τους οποίους κρατούσαν εδώ και δυο χρόνια, ανακοίνωσε κούρδος βουλευτής της Τουρκίας που συμμετείχε στην αντιπροσωπεία στην οποία παραδόθηκαν οι πρώην κρατούμενοι.
Οι αντάρτες του ΡΚΚ απελευθέρωσαν σήμερα στο βόρειο Ιράκ οχτώ Τούρκους τους οποίους κρατούσαν εδώ και δυο χρόνια, ανακοίνωσε κούρδος βουλευτής της Τουρκίας που συμμετείχε στην αντιπροσωπεία στην οποία παραδόθηκαν οι πρώην κρατούμενοι. Οι οχτώ αφέθησαν ελεύθεροι ύστερα από έκκληση του φυλακισμένου ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών που επανελήφθησαν τον Δεκέμβριο με την 'Αγκυρα.

"Μάς παρέδωσαν τους κρατουμένους αυτούς σώους και αβλαβείς κοντά στο Ντοχούκ (ιρακινό Κουρδιστάν), δήλωσε τηλεφωνικώς Χουζαμετίν Ζεμπερλίογλου, μέλος του φιλοκουρδικού Κόμματος για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία.
Οι οχτώ, υπάλληλοι και στρατιωτικοί, είχαν συλληφθεί στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Ζεντερλίογλου, θα μεταφερθούν οδικώς ως τα ιρακινο-τουρκικά σύνορα του Χαμπούρ, κοντά στην τουρκική πόλη Τσιζρέ, όπου θα συναντήσουν συγγενικά τους πρόσωπα.

Κυβερνητικές και κουρδικές πηγές εκτιμούν ότι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν θα απευθύνει στις 21 Μαρτίου, με την ευκαιρία του κουρδικού Νέου 'Ετους, έκκληση για κατάπαυση του πυρός και για πλήρη κατάθεση των όπλων ως τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr