ΔΙΕΘΝΗ

Ο δήμος της Ρώμης ζητεί 4,5 εκατ. ευρώ για... το κονκλάβιο

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2013, 16:06 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο δήμος της Ρώμης ζητεί 4,5 εκατ. ευρώ για... το κονκλάβιο
Facebook Twitter Whatsapp
Να ενισχυθεί με το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ ζητεί o δήμος της Ρώμης για τα έξοδα που θα αντιμετωπίσει για την διαδικασία εκλογής του νέου πάπα.
Να ενισχυθεί με το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ ζητεί o δήμος της Ρώμης για τα έξοδα που θα αντιμετωπίσει για την διαδικασία εκλογής του νέου πάπα.
Ο δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης, Τζάνι Αλεμάνο έχει ζητήσει το παραπάνω ποσό από την υπηρεσιακή κυβέρνηση του Μάριο Μόντι.

Πρόκειται κυρίως για την οργάνωση της υποδοχής και την εγγύηση της ασφάλειας των εκατοντάδων χιλιάδων πιστών που έχουν συρρεύσει στην ιταλική πρωτεύουσα για να παρακολουθήσουν την εκλογή του 266ου ποντίφικα. Ο αριθμός των πιστών αναμένεται να αυξηθεί μέχρι την ημέρα της τελετής ενθρόνισης του προκαθημένου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας, της δημοτικής αστυνομίας, της παροχής πρώτων βοηθειών ήδη λειτουργεί με αυξημένο προσωπικό και 24ωρες βάρδιες επιφυλακής.

Μέχρι αυτή την στιγμή όμως, όπως έκανε γνωστό ο Αλεμάνο, η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει καταβάλλει το συγκεκριμένο ποσό. Αιτία, πιθανώς, ο υπηρεσιακός χαρακτήρας της κυβέρνησης, αλλά —όπως υπογραμμίζουν και αρκετοί αναλυτές— η οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα.

Λύση αναμένεται να δοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς τα ταμεία της ιταλικής πρωτεύουσας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ένα τόσο μεγάλο έκτακτο έξοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον ερχόμενο Μάιο, η Ρώμη θα εκλέξει νέο δήμαρχο. Μέρος του κεντροαριστερού τύπου εκτιμά ότι ο Αλεμάνο θα κάνει ότι μπορεί για να «εκμεταλλευτεί» πολιτικά την διεθνή προβολή της διαδικασίας διαδοχής του πάπα Βενέδικτου Ιστ', ώστε να προσπαθήσει να αυξήσει το ποσοστό της προσωπικής του δημοτικότητας, όπως και της κεντροδεξιάς συνολικά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr