ΔΙΕΘΝΗ

Νίκολιτς: «'Οχι» με κάθε τίμημα στην ΕΕ»

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2013, 20:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νίκολιτς: «'Οχι» με κάθε τίμημα στην ΕΕ»
Facebook Twitter Whatsapp
Η Σερβία δεν επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) με κάθε τίμημα, διεμήνυσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, από τη Λευκορωσία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
Η Σερβία δεν επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) με κάθε τίμημα, διεμήνυσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, από τη Λευκορωσία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάνταρ Λουκασένκο, ο Τόμισλαβ Νίκολιτς τόνισε ότι "υπάρχει μεγάλη επιθυμία της Σερβίας να ενταχθεί στην ΕΕ, ωστόσο για να το πετύχει θα πράξει μόνο ό,τι οφείλει να πράξει μία ανεξάρτητη, κυρίαρχη και υπερήφανη χώρα και τίποτα περισσότερο".
   
Μέχρι σήμερα, τόνισε ο κ. Νίκολιτς, "σχηματίστηκε η εντύπωση ότι η Σερβία είναι πρόθυμη να κάνει τα πάντα για να καταστεί μέλος της ΕΕ κι αυτό είχε ως συνέπεια να ανοίξει η 'όρεξη' όλων. Απαντάω, λοιπόν, ότι υπάρχουν πράγματα που δεν είμαστε διατεθειμένοι να πράξουμε, ακόμη κι αν το τίμημα είναι η μη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση".
   
Σχολιάζοντας τις επικρίσεις Ευρωπαίων διπλωματών για την επίσκεψή του στη Λευκορωσία, απάντησε: "Δεν επιτρέπουμε να μας υποδεικνύουν άλλοι ποιοι θα είναι οι φίλοι μας".
   
Πρόσθεσε δε ότι "η Λευκορωσία είναι μια από τις μεγαλύτερες φίλες χώρες της Σερβίας".

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr