ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία και Τουρκία ενισχύουν τη συνεργασία τους για έργα υποδομής

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2013, 19:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σερβία και Τουρκία ενισχύουν τη συνεργασία τους για έργα υποδομής
Facebook Twitter Whatsapp
Στην ενίσχυση της συνεργασίας τους για την υλοποίηση έργων υποδομών στοχεύουν η Σερβία και η Τουρκία, σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Σέρβος υπουργός, άνευ χαρτοφυλακίου Σουλεϊμάν Ούγκλιανιν με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Στην ενίσχυση της συνεργασίας τους για την υλοποίηση έργων υποδομών στοχεύουν η Σερβία και η Τουρκία, σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Σέρβος υπουργός, άνευ χαρτοφυλακίου Σουλεϊμάν Ούγκλιανιν με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μπιναλί Γιλντιρίμ. Οι δύο άνδρες επισήμαναν ότι υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης της συνεργασίας σε διάφορους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και ο κ. Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι τον Απρίλιο θα επισκεφθεί το Βελιγράδι, για την υπογραφή της συμφωνίας σε θέματα αερομεταφορών από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών.

Η συνάντηση των κ. κ. Ούγκλιανιν και Γιλντιρίμ έγινε, έπειτα από την ολοκλήρωση της διήμερης συνάντησης της μικτής επιτροπής οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Σερβίας και της Τουρκίας.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για το θέμα της ανακατασκευής οδικών αξόνων στην περιοχή του Σαντζάκ, την κατασκευή ενός τμήματος αυτοκινητοδρόμου κατά μήκος της δυτικής Σερβίας (από το Βελιγράδι κοντά στο λιμάνι του Μπαρ στο Μαυροβούνιο), καθώς και για το πρόγραμμα ανακατασκευής του πρώην στρατιωτικού αεροδρομίου κοντά στο Κράλιεβο.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι, δεκαπέντε τουρκικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στη Σερβία και έχουν επενδύσει ποσό 110 εκατομμυρίων ευρώ στην αγορά, ενώ 80 σερβικές εταιρείες λειτουργούν στην Τουρκία και επένδυσαν ποσό 35 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr