ΔΙΕΘΝΗ

Ιστορική συνάντηση των δυο Παπών

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2013, 16:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ιστορική συνάντηση των δυο Παπών
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε σήμερα με τον επίτιμο ποντίφικα Βενέδικτο στη θερινή παπική κατοικία του Καστέλ Γκαντόλφο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε σήμερα με τον επίτιμο ποντίφικα Βενέδικτο στη θερινή παπική κατοικία του Καστέλ Γκαντόλφο.

Όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν την ιστορική σημασία της συνάντησης. Η δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε πριν από λίγο εικόνες από το θερμό εναγκαλισμό του πρώην και του νυν προκαθημένων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Είμαστε αδέλφια», δήλωσε ο πάπας Βεργκόλιο, ο οποίος προσευχήθηκε μαζί με τον Γιόζεφ Ράτσιγκερ στο παρεκκλήσι της έπαυλης του Καστέλ Γκαντόλφο, που απέχει τριάντα χιλιόμετρα από την ιταλική πρωτεύουσα.

Η επίσημη συνάντησή τους διήρκεσε 45 λεπτά και, όπως τονίζουν οι αναλυτές, στα θέματα συζήτησης, συμπεριλήφθηκαν πιθανότατα το σκάνδαλο Vatileaks (με την κλοπή προσωπικών εγγράφων του Γερμανού επίτιμου ποντίφικα, πριν από ένα χρόνο), όπως και τα σχέδια του πάπα Φραγκίσκου για την ενίσχυση των επισκοπικών συνόδων και την αποδυνάμωση του οργανωτικού μηχανισμού στο εσωτερικό του Βατικανού.

Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα δεν προβλέπει κοινό χαιρετισμό των «δυο παπών» από το μπαλκόνι της θερινής κατοικίας, αλλά είναι γνωστό ότι ο νέος ποντιφικας δεν έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο πρωτόκολλο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr