ΔΙΕΘΝΗ

Οι αντάρτες εισήλθαν στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2013, 21:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οι αντάρτες εισήλθαν στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας
Facebook Twitter Whatsapp
Οι αντάρτες του συνασπισμού Σελέκα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ανακοίνωσαν σήμερα-Σάββατο ότι εισήλθαν στην πρωτεύουσα Μπανγκουί και ζήτησαν από τις ένοπλες κεντροαφρικανικές δυνάμεις (Faca) να μην πολεμούν, ενώ κάλεσαν τον πρόεδρο Φρανσουά Μποζιζέ να εγκαταλείψει την εξουσία.
Οι αντάρτες του συνασπισμού Σελέκα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ανακοίνωσαν σήμερα-Σάββατο ότι εισήλθαν στην πρωτεύουσα Μπανγκουί και ζήτησαν από τις ένοπλες κεντροαφρικανικές δυνάμεις (Faca) να μην πολεμούν, ενώ κάλεσαν τον πρόεδρο Φρανσουά Μποζιζέ να εγκαταλείψει την εξουσία. «Οι δυνάμεις μας μόλις εισήλθαν στο χιλιομετρικό σημείο 12 (που σηματοδοτεί την είσοδο στο Μπαγκουί). Καλούμε τον πληθυσμό να μείνει στα σπίτια του, τις Faca να μην πολεμούν και τον πρόεδρο Μποζιζέ να φύγει», ανακοίνωσε από το Παρίσι ο Ερίκ Μασί, ο εκπρόσωπος των ανταρτών.

Την ίδια ώρα εκρήξεις ακούγονταν στην είσοδο της πρωτεύουσας Μπανγκουί, όπως δήλωσε ο στρατηγός Ζαν Φελίξ Ακάγκα από τη Γκαμπόν, ο διοικητής της πολυεθνούς δύναμης της Κεντρικής Αφρικής (Fomac), ενώ οι αντάρτες του συνασπισμού Σελέκα ανακοίνωσαν πολλές φορές την πρόθεσή τους να πάρουν υπό τον έλεγχό τους την πρωτεύουσα.

Κεντροαφρικανική στρατιωτική πηγή είπε ότι «πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω από το χιλιομετρικό σημείο 12», όπου ένα οδόφραγμα των κεντροαφρικανικών ενόπλων δυνάμεων ορίζει την είσοδο στην πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr