ΔΙΕΘΝΗ

Η κυπριακή Βουλή θα ζητήσει την παραίτηση του κεντρικού τραπεζίτη

Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2013, 13:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η κυπριακή Βουλή θα ζητήσει την παραίτηση του κεντρικού τραπεζίτη
Facebook Twitter Whatsapp
Την παύση ή την παραίτησή του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη θα ζητήσει, σύμφωνα με το Sigmalive η κυπριακή Βουλή.
Την παύση ή την παραίτησή του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη θα ζητήσει, σύμφωνα με το Sigmalive η κυπριακή Βουλή.
Το κείμενο της απόφασης τυγχάνει επεξεργασίας από τα κοινοβουλευτικά κόμματα και αναμένεται να εγκριθεί από την Ολομέλεια του σώματος το απόγευμα. Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης κατέθεσε το πρωί στη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων σχέδιο απόφασης, το κείμενο της οποίας επεξεργάζονται τα άλλα κόμματα.

Σε σύσκεψη αρχηγών ή εκπρόσωπων των κομμάτων που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα θα παρίσταται ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης για να απαντήσει στις νομικές πτυχές του θέματος και για την εκδοχή παύσης του Διοικητή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Περαιτέρω οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων θα συζητήσουν τη συνταγματικότητα της απόφασης του Eurogroup (άρθρο 23 του Συντάγματος) για κούρεμα καταθέσεων και την απώλεια των μετοχών, των υφιστάμενων μετόχων της Τράπεζας Κύπρου. Επίσης τα κόμματα θα ζητήσουν ενημέρωση για τον ενδεχόμενο να μπορεί η Βουλή να διαδραματίσει στις εξουσίες που δόθηκαν στους Υπουργό Οικονομικών και Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας στο εναρμονιστικό νόμο για την εξυγίανση των χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπάρχει ενδεχόμενο σήμερα η Κυβέρνηση να καταθέσει νομοσχέδιο με το οποίο να παρέχεται στα ταμεία προνοίας κυβερνητική εγγύηση. Το απόγευμα η Ολομέλεια αναμένεται να ψηφίσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πρόταση νόμου για την παράταση του χρόνου ανανέωσης των αδειών εξασκήσεως επαγγέλματος των δικηγόρων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr