ΔΙΕΘΝΗ

Συγγνώμη... λάθος απαγωγή!

Δημοσίευση 17 Απριλίου 2013, 17:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συγγνώμη... λάθος απαγωγή!
Facebook Twitter Whatsapp
Αντί να απαγάγουν τον διευθύνοντα σύμβουλο, απήγαγαν τον γενικό διευθυντή μιας μεγάλης εταιρείας στη Μαδαγασκάρη, αλλά δεν πτοήθηκαν!
Αντί να απαγάγουν τον διευθύνοντα σύμβουλο, απήγαγαν τον γενικό διευθυντή μιας μεγάλης εταιρείας στη Μαδαγασκάρη, αλλά δεν πτοήθηκαν!
Οι δράστες ζήτησαν συγγνώμη από τη σύζυγο του απαχθέντος, όμως δεν τον άφησαν ελεύθερο και ζητούν λύτρα περίπου 240.000 ευρώ.

Ο Φρανσουά Ραφαέλ απήχθη την Δευτέρα από τέσσερις άνδρες οπλισμένους με Καλάσνικοφ και άλλα αυτόματα όπλα.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Φίντι Αντριαμάντρι, τον επικεφαλής της ασφάλειας του Ανταναναρίβο, οι δράστες ζητούν να τους καταβληθούν λύτρα ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων φράγκων Μαδαγασκάρης (περίπου 240.000 ευρώ).

Ο 39χρονος Ραφαέλ, που είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, διαμένει στη Μαδαγασκάρη εδώ και περίπου δύο μήνες. Είναι ο γενικός διευθυντής της εταιρείας πώλησης βαρέων μηχανημάτων Henri Fraise.

Το βράδυ της Δευτέρας, ενώ κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του στο Ιλάφι, στα βόρεια της πρωτεύουσας, οι τέσσερις κουκουλοφόρου ακινητοποίησαν το όχημα και διέταξαν τον οδηγό να καθίσει στο πίσω κάθισμα. Αφού οδήγησαν για 5-6 χιλιόμετρα, εγκατέλειψαν τον οδηγό και το αυτοκίνητο και παίρνοντας μαζί τους τον Ραφαέλ, κατευθύνθηκαν προς το Αναλαμαχίτσι, ένα άλλο προάστιο στα βόρεια του Αναναναρίβο.

Οι δράστες επικοινώνησαν με τη σύζυγο του Ραφαέλ και της ζήτησαν συγγνώμη λέγοντας ότι έκαναν λάθος στο στόχο αφού σκόπευαν να απαγάγουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, ο οποίος όμως λείπει σε ταξίδι στη Νέα Υόρκη.

Αρχικά 300.000 ευρώ και κατόπιν έπεσαν στα 240.000...