ΔΙΕΘΝΗ

Για 35η ημέρα οι Βούλγαροι στους δρόμους

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2013, 17:50 / Ανανεώθηκε 18 Ιουλίου 2013, 17:50
Για 35η ημέρα οι Βούλγαροι στους δρόμους
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεχίστηκαν για 35η μέρα οι διαδηλώσεις στη Βουλγαρία με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι.

Συνεχίστηκαν για 35η μέρα οι διαδηλώσεις στη Βουλγαρία με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι. Πολίτες που διαμαρτύρονται περικύκλωσαν το κτίριο της Βουλγαρικής Βουλής και την έδρα του Συμβουλίου Υπουργών και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Σόφιας, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα.

Στόχος των διαδηλωτών ήταν σήμερα ο βουλευτής του αριστερού «Συνασπισμού για τη Βουλγαρία» Ζέλιο Μπόιτσεφ, που δέχθηκε επίθεση με ντομάτες από το πλήθος. Ο ίδιος αντιμετώπισε την επίθεση με χιούμορ εκφράζοντας κατανόηση για τα αιτήματα των πολιτών. Οι αρχές συνέλαβαν από το πρωί 14 διαδηλωτές.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν στις 14 Ιουνίου με αφορμή το διορισμό του Ντέλιαν Πέεφσκι ως επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας. Ο διορισμός ανακλήθηκε αλλά οι διαδηλώσεις συνεχίζονται.

Στο μεταξύ, έγιναν στη Σόφια και συγκεντρώσεις συμπαράστασης προς την κυβέρνηση, με αίτημα να δοθεί η ευκαιρία στον πρωθυπουργό να συμπληρώσει 100 μέρες κυβερνητικού έργου για να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr