ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Βουλγαρία

Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2013, 16:26 / Ανανεώθηκε 19 Ιουλίου 2013, 16:26
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Βουλγαρία
Facebook Twitter Whatsapp

Κινητοποίηση στη Βουλγαρία ημέρα 36η. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το Κοινοβούλιο στο κέντρο της Σόφιας ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι.

Κινητοποίηση στη Βουλγαρία ημέρα 36η. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το Κοινοβούλιο στο κέντρο της Σόφιας ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι.

Οι συγκεντρωμένοι ήπιαν τον καφέ τους έξω από τη Βουλή, όπου επικρατούσε ηρεμία μετά το χθεσινό κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας και τις προσαγωγές διαδηλωτών από την αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων και για διατάραξης της τάξης.

Οι διαδηλωτές χθες αρχικά προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο βουλευτών στη Βουλή και στη συνέχεια φωνάζοντας τα συνθήματα «Παραίτηση» και «Μαφία» και με τύμπανα και σφυρίχτρες κατευθύνθηκαν στην Γέφυρα των Αετών, όπου απέκλεισαν την κυκλοφορία των οχημάτων.

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται, οι πολιτικοί πρέπει να ακούν τι έχουν να πουν οι πολίτες. Ωστόσο, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ψήφισαν το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα στις τελευταίες εκλογές και συνεπώς επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση του Πλάμεν Ορεσάρσκι» δήλωσε ο βουλευτής Άντον Κούτεφ με αφορμή το περιστατικό με το συνάδελφό του Ζέλιο Ντοϊτσεφ στον οποίο οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά και ντομάτες.

Σύμφωνα με τον κ. Κούτεφ συγκεντρώθηκαν 200.000 υπογραφές σε ένδειξη στήριξης της κυβέρνησης. “Μία ομάδα κάποιων χιλιάδων πολιτών δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών. Δεν θα υποκύψουμε στις πιέσεις του δρόμου, που προφανώς ενθαρρύνονται από διάφορους παράγοντες που δεν είναι καθαρά πολιτικοί” πρόσθεσε.

«Οι διαδηλώσεις στη Σόφια παραβιάζουν τα δικαιώματα ενός μεγάλου αριθμού κατοίκων της πρωτεύουσας» είπε η Μίλκα Χρίστοφα μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης εκ μέρους των συναδέλφων της από το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Η κ. Χρίστοφα τόνισε ότι η δήμαρχος της Σόφιας πρέπει να αρχίσει διάλογο με τους διαδηλωτές ώστε o χρόνος και η διαδρομή της πορείας διαμαρτυρίας να ρυθμιστούν.

Η δήμαρχος Γιορντάνκα Φαντάκοβα απάντησε ότι οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης δεν έχουν διοργανωτές και συνεπώς δεν υπάρχει τρόπος να κανονιστεί ο τρόπος διεξαγωγής τους. Τόνισε ακόμη ότι οι διαδηλώσεις των πολιτών που εκφράζουν ειρηνικά τη θέση τους δεν θα απαγορευθούν.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις