ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη βουλευτής για εγκλήματα πολέμου

Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2013, 16:06 / Ανανεώθηκε 19 Ιουλίου 2013, 16:46
Συνελήφθη βουλευτής για εγκλήματα πολέμου
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Σεμσουντίν Μεχμέντοβιτς μέλος της Βουλής της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης συνελήφθη σήμερα ως ύποπτος για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν σε βάρος Σέρβων της Βοσνίας στην περιοχή Τεσάνι στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Ο Σεμσουντίν Μεχμέντοβιτς μέλος της Βουλής της ΒοσνίαςΕρζεγοβίνης συνελήφθη σήμερα ως ύποπτος για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν σε βάρος Σέρβων της Βοσνίας στην περιοχή Τεσάνι στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Η σύλληψή του έγινε χωρίς την έγκριση της εισαγγελίας της Βοσνίας που είναι αρμόδια για υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου.

Ο Σεμσουντίν Μεχμέντοβιτς 52 ετών είναι κορυφαίο στέλεχος του Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης (SDA) και συνελήφθη στο διαμέρισμά του από μέλη της κρατικής υπηρεσίας έρευνας και προστασίας (SIPA).

Η εκπρόσωπος της SIPA, Κριστίνα Γιόζιτς είπε ότι συνελήφθη επειδή το 1992 και το 1993 ήταν επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος στο Τεσάνι.

«Η SIPA συγκέντρωσε αποδεικτικά στοιχεία βάσει των οποίων τα μέλη του αστυνομικού τμήματος με εντολές του τότε διευθυντή, δηλαδή του συλληφθέντος κρατούσαν αιχμάλωτους Σέρβους, τους ανέκριναν και τους βασάνιζαν και ορισμένοι αναγκάστηκαν να ομολογήσουν με αποτέλεσμα να έχουν εκτίσει ποινή κάθειρξης έως και 12 ετών», δήλωσε η κ. Γιόζιτς

Πρόσθεσε δε ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών για τα εγκλήματα στη συγκεκριμένη περιοχή οι ανακριτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις απειλές του Μεχμέντοβιτς .

«H SIPA έχει παραδώσει στην εισαγγελία της Βοσνίας αναφορά για εμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης» εξήγησε.

Ωστόσο δεν διευκρίνισε ποιος έδωσε την εντολή για τη σύλληψη του Μεχμέντοβιτς, ο οποίος έχει βουλευτική ασυλία αλλά επιβεβαίωσε ότι η εισαγγελία της Βοσνίας δεν έδωσε συγκατάθεση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις