ΔΙΕΘΝΗ

Κάθειρξη 40 ετών στον Ισπανό που σκότωσε τα δύο παιδιά του

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2013, 18:34 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2013, 18:30
Κάθειρξη 40 ετών στον Ισπανό που σκότωσε τα δύο παιδιά του
Facebook Twitter Whatsapp

Σε κάθειρξη 40 ετών, καταδικάστηκε σήμερα ένας Ισπανός πατέρας, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2011 σκότωσε τα δύο μικρά παιδιά του, ηλικίας 6 και 2 ετών, για να εκδικηθεί τη σύζυγό του που ήθελε να τον εγκαταλείψει.

Σε κάθειρξη 40 ετών, καταδικάστηκε σήμερα ένας Ισπανός πατέρας, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2011 σκότωσε τα δύο μικρά παιδιά του, ηλικίας 6 και 2 ετών, για να εκδικηθεί τη σύζυγό του που ήθελε να τον εγκαταλείψει.

Οι επτά γυναίκες και οι δύο άνδρες ένορκοι του δικαστηρίου της Κόρδοβας που εξέταζε την υπόθεση έκριναν ένοχο τον Χοσέ Μπρετόν, 41 ετών, για τη δολοφονία των δύο παιδιών. «Όταν, τον Σεπτέμβριο του 2011, η Ρουθ Ορτίθ Ράμος ανακοίνωσε στον σύζυγό της ότι σκόπευε να τερματίσει την κοινή ζωή τους, ο κατηγορούμενος συνέλαβε το σχέδιο να σκοτώσει τα παιδιά για να την εκδικηθεί» αναφέρεται στην απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα στο δικαστήριο.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Πέδρο Βέλα καταδίκασε τον Μπρετόν σε κάθειρξη 20 ετών για καθέναν από τους φόνους που διέπραξε.

Τα δύο παιδιά, η Ρουθ 6 ετών και ο Χοσέ 2 ετών, εξαφανίστηκαν στις 8 Οκτωβρίου 2011 ενώ βρίσκονταν σε ένα πάρκο της Κόρδοβας μαζί με τον πατέρα τους, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα έχασε. Δέκα ημέρες αργότερα συνελήφθη και ομολόγησε αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε την ομολογία του.

Τα λείψανα των παιδιών βρέθηκαν τελικά τον επόμενο χρόνο στο Λας Κεμαδίγιας, σε μια έκταση που ανήκε στην οικογένεια του Χοσέ Μπρετόν. Οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο πατέρας τους χορήγησε ηρεμιστικά για να τα κοιμίσει ή να τα σκοτώσει και στη συνέχεια έκαψε τα πτώματα για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις