ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της κυβέρνησης στην Ανδαλουσία

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2013, 02:01 / Ανανεώθηκε 24 Ιουλίου 2013, 18:59
Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της κυβέρνησης στην Ανδαλουσία
Facebook Twitter Whatsapp

Ο επικεφαλής της τοπικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης της ΑνδαλουσίαςΧοσέ Αντόνιο Γκρίναν ανακοίνωσε ότι υποβάλει παραίτηση εν των μέσω έρευνας που γίνεται για κρούσματα διαφθοράς στην τοπική κυβέρνηση, τα οποία έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη του λαού προς τους κυβερνήτες του.

Ο επικεφαλής της τοπικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης της ΑνδαλουσίαςΧοσέ Αντόνιο Γκρίναν ανακοίνωσε ότι υποβάλει παραίτηση εν των μέσω έρευνας που γίνεται για κρούσματα διαφθοράς στην τοπική κυβέρνηση, τα οποία έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη του λαού προς τους κυβερνήτες του.

«Η παραίτηση την οποία δημοσιοποιώ αφού έλαβα τη σχετική απόφαση θα ισχύσει από το τέλος των θερινών διακοπών» δηλαδή τον Σεπτέμβριο δήλωσε ο αξιωματούχος που βρίσκεται στην προεδρία της Ανδαλουσίας από τετραετίας. Να σημειωθεί ότι οι Σοσιαλιστές έχουν εκεί το μονοπώλιο στην τοπική κυβέρνηση από το μακρινό 1978.

Πάντως μετά τις περιφερειακές εκλογές που έγιναν το 2012, μη διαθέτοντας πλέον την απόλυτη πλειοψηφία, οι Σοσιαλιστές προκειμένου να σχηματίσουν την κυβέρνηση συμμάχησαν με το αυτονομιστικό κόμμα Izquierda Unida.

Το Σοσιαλιστικό κόμμα είναι στο επίκεντρο έρευνας για κατάχρηση χρηματικών ποσών κατά τα έτη 2001-2010 και μάλιστα από την κρατική επιδότηση για αναξιοπαθείς και προβηματικές επιχειρήσεις. Τα ποσά αυτά αγγίζουν συνολικά τα 136 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με δημοσιεύματα αναδαλουσιανών ΜΜΕ.

Τώρα η έρευνα έφθασε μέχρι τον ίδιο τον Γκρίναν που σημειωτέον ήταν ο σύμβουλος για οικονομικά ζητήματα στην τοπική κυβέρνηση μεταξύ των ετών 2004-2009. Η έρευνα άγγιξε και την προκάτοχό του στο αξίωμα αυτό, την Μαγκνταλέν Αλβάρεθ, που διετέλεσε στην κεντρική κυβέρνηση υπουργός Μεταφορών.

«Δεν υπάρχουν νομικά ερείσματα που να τεκμηριώνουν δίωξη σε βάρος μου» διακήρυξε ο Γκρίναν.

Η ανδαλουσιανή κυβέρνηση, στηρίζοντας δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους γιατί λόγω της κρίσης δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους, αλλά και παρέχοντας συσσίτιο σε υποσιτιζόμενα παιδιά ασκεί κοινωνική πολιτική πολύ διαφορετική από την πολιτική οικονομικής λιτότητας που εφαρμόζει στη Μαδρίτη η συντηρητική κυβέρνηση υπό τον Μαριάνο Ραχόι.

 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr