ΔΙΕΘΝΗ

Νέα εντάλματα σύλληψης για στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Δημοσίευση 24 Ιουλίου 2013, 22:31 / Ανανεώθηκε 24 Ιουλίου 2013, 22:31
Νέα εντάλματα σύλληψης για στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας
Facebook Twitter Whatsapp

Η εισαγγελία της Αιγύπτου διέταξε σήμερα την σύλληψη του ηγετικού στελέχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπάντι και άλλων οκτώ σημαινόντων στελεχών του ισλαμιστικού αυτού κινήματος, στα πλαίσια των ερευνών για τις κατηγορίας της υποκίνησης ταραχών, μεταδίδει το πρακτορείο ΜΕΝΑ

Η εισαγγελία της Αιγύπτου διέταξε σήμερα την σύλληψη του ηγετικού στελέχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπάντι και άλλων οκτώ σημαινόντων στελεχών του ισλαμιστικού αυτού κινήματος, στα πλαίσια των ερευνών για τις κατηγορίας της υποκίνησης ταραχών, μεταδίδει το πρακτορείο ΜΕΝΑ.

Ο Μπάντι έχει προσαχθεί για ανάκριση και κατόπιν αφεθεί ελεύθερος τουλάχιστον για μία φορά μετά την καθαίρεση από τον στρατό, στις 3 Ιουλίου, του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ενός πολιτικού που προέρχεται από την Αδελφότητα.

Την ίδια στιγμή, η δεύτερη μεγαλύτερη ισλαμιστική παράταξη της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα πως απέρριψε την πρόσκληση του αρχηγού του στρατεύματος για τη διεξαγωγή μαζικών διαδηλώσεων προκειμένου να του χορηγηθεί η εντολή να αντιμετωπίσει τη βία που έχει ξεσπάσει μετά την ανατροπή του Μόρσι.

«Το κράτος δεν χρειάζεται εντολές για να εκτελέσει το καθήκον του εάν αυτό εμπίπτει εντός των ορίων της νομοθεσίας», ανακοίνωσε το κόμμα Νουρ.

«Οι παραβιάσεις της νομοθεσίας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από το κράτος, όμως οι παραβιάσεις της νομοθεσίας από το ίδιο το κράτος απειλούν την ίδια την ύπαρξη του κράτους», πρόσθεσε το ισλαμιστικό κόμμα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις