ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Διορία 48 ωρών στη Μουσουλμανική Αδελφότητα να ακολουθήσει τον «οδικό χάρτη»

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2013, 20:43 / Ανανεώθηκε 25 Ιουλίου 2013, 20:43
Αίγυπτος: Διορία 48 ωρών στη Μουσουλμανική Αδελφότητα να ακολουθήσει τον «οδικό χάρτη»
Facebook Twitter Whatsapp

Διορία 48 ωρών, μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, έδωσε σήμερα ο στρατός της Αιγύπτου στη Μουσουλμανική Αδελφότητα προκειμένου να υπογράψει τον "οδικό χάρτη" για την πολιτική συμφιλίωση στη χώρα.

Διορία 48 ωρών, μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, έδωσε σήμερα ο στρατός της Αιγύπτου στη Μουσουλμανική Αδελφότητα προκειμένου να υπογράψει τον "οδικό χάρτη" για την πολιτική συμφιλίωση στη χώρα, ανέφερε απόψε ένας αξιωματούχος, λίγη ώρα αφότου οι ένοπλες δυνάμεις απείλησαν συγκαλυμμένα ότι θα χρησιμοποιήσουν σκληρότερες τακτικές εναντίον της ισλαμικής οργάνωσης.

"Σαφώς θα αντιδράσουμε σκληρά εναντίον οποιασδήποτε παρότρυνσης στη βία ή την τρομοκρατία από τους ηγέτες της Αδελφότητας ή τους υποστηρικτές της. Δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε τους ειρηνικούς διαδηλωτές, ανεξάρτητα από τους (πολιτικούς) δεσμούς τους" ανέφερε ένας αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι η οργάνωση έχει διορία 48 ωρών για να συμμορφωθεί.

Στις 3 Ιουλίου ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, που προέρχεται από τους Μουσουλμάνους Αδελφούς, και σχημάτισε μια προσωρινή κυβέρνηση η οποία έχει εισηγηθεί έναν οδικό χάρτη για την πολιτική μετάβαση που θα οδηγήσει σε βουλευτικές εκλογές σε διάστημα περίπου έξι μηνών.

Λίγο νωρίτερα, ο στρατός με ανακοίνωσή του στο Facebook άφησε να εννοηθεί ότι θα αλλάξει στρατηγική και θα στρέψει τα όπλα εναντίον όποιων εμπλακούν σε επεισόδια "ωμής βίας και τρομοκρατίας".

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις