ΔΙΕΘΝΗ

«Καταπατείται η ίδια η ελευθερία όταν παρακολουθούνται οι τηλεπικοινωνίες»

Δημοσίευση 26 Ιουλίου 2013, 12:12 / Ανανεώθηκε 26 Ιουλίου 2013, 13:28
«Καταπατείται η ίδια η ελευθερία όταν παρακολουθούνται οι τηλεπικοινωνίες»
Facebook Twitter Whatsapp

Την έντονη ανησυχία του για την υπόθεση παρακολουθήσεων από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας εξέφρασε ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, εξομολογούμενος μάλιστα ότι ούτε ο ίδιος αισθάνεται ασφαλής για τις επικοινωνίες του.

Την έντονη ανησυχία του για την υπόθεση παρακολουθήσεων από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας εξέφρασε ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, εξομολογούμενος μάλιστα ότι ούτε ο ίδιος αισθάνεται ασφαλής για τις επικοινωνίες του.

«Αυτή η υπόθεση με ανησυχεί πολύ. Ο φόβος ότι τα τηλεφωνήματα και τα ηλεκτρονικά μηνύματά μας παρακολουθούνται και καταγράφονται, περιορίζει το αίσθημα ελευθερίας και έτσι ενισχύεται ο κίνδυνος να πληγεί η ίδια η ελευθερία», είπε ο κ. Γκάουκ στην εφημερίδα Passauer Neue Presse και επισήμανε ότι οι Γερμανοί είναι πολύ ευαίσθητοι σε ό,τι αφορά την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων, καθώς δύο φορές στην ιστορία τους αναγκάστηκαν να υποστούν κατάχρηση της κρατικής εξουσίας με μέσα μυστικών υπηρεσιών - «και αυτό οι ΗΠΑ θα πρέπει να το ανεχτούν». Παραδέχθηκε ακόμη ότι ούτε ο ίδιος αισθάνεται απόλυτα ασφαλής με το τηλέφωνο ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά τονίζει ότι εξακολουθεί να τα χρησιμοποιεί ελεύθερα.

Ο κ. Γκάουκ προκάλεσε πρόσφατα έντονες αντιδράσεις, όταν, αναφερόμενος στο πρώην στέλεχος της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν έκανε λόγο για μηδενική κατανόηση στην «καθαρή προδοσία».

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr