ΔΙΕΘΝΗ

Εκατόμβη νεκρών στο Σουδάν από διαμάχη φυλών

Δημοσίευση 28 Ιουλίου 2013, 10:58 / Ανανεώθηκε 28 Ιουλίου 2013, 10:58
Εκατόμβη νεκρών στο Σουδάν από διαμάχη φυλών
Facebook Twitter Whatsapp

Τουλάχιστον 94 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε νέες συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε δύο αντίπαλες φυλές στο Σουδάν, στην περιοχή Νταρφούρ, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις των αρχηγών των δύο φυλών.

Τουλάχιστον 94 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε νέες συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε δύο αντίπαλες φυλές στο Σουδάν, στην περιοχή Νταρφούρ, αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δηλώσεις των αρχηγών των δύο φυλών.

Οι εντάσεις στην περιοχή είχαν περιοριστεί από το 2005, ωστόσο νέες διαμάχες ξέσπασαν στις αρχές του έτους. «Ογδόντα έξι άτομα της φυλής Σαλαμάτ και οκτώ της φυλής Μισερίγια σκοτώθηκαν», δήλωσε ο Αχμέντ αλ-Κιερί, αρχηγός των Μισερίγια.

Ανώτερο μέλος των Σαλαμάτ δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι Μισερίγια επιτέθηκαν σε περιοχή τον έλεγχο της οποίας έχουν οι Σαλαμάτ. «Ζητούμε από την κυβέρνηση να μας βοηθήσει», είπε ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Τουλάχιστον 300.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την περιοχή εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων, των ανταρτών και των αντίπαλων φυλών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις