ΔΙΕΘΝΗ

Πρόωρες εκλογές επιθυμεί η πλειοψηφία των Βουλγάρων πολιτών

Δημοσίευση 2 Αυγούστου 2013, 12:22 / Ανανεώθηκε 2 Αυγούστου 2013, 12:22
Πρόωρες εκλογές επιθυμεί η πλειοψηφία των Βουλγάρων πολιτών
Facebook Twitter Whatsapp

Υπέρ της παραίτησης της κυβέρνησης υπό τον Πλάμεν Ορεσάρσκι και της προκήρυξης πρόωρων εκλογών τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών στη Βουλγαρία, ενώ το 21% έχει την αντίθετη άποψη, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας «Gallup International».

Υπέρ της παραίτησης της κυβέρνησης υπό τον Πλάμεν Ορεσάρσκι και της προκήρυξης πρόωρων εκλογών τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών στη Βουλγαρία, ενώ το 21% έχει την αντίθετη άποψη, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας «Gallup International».

Συγκεκριμένα, το 15% των ερωτηθέντων δήλωσε πως επιθυμεί άμεση προσφυγή στις κάλπες, το 26% θέλει να διεξαχθούν εκλογές πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους και το 30% μέσα στο επόμενο 12μηνο.

Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία των Βουλγάρων δεν «βλέπει» μια βιώσιμη εναλλακτική απέναντι στα μεγαλύτερα κόμματα που κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, όπως αναφέρει σχετικά το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας «Novinite».

Σε ό,τι αφορά την προτίμηση των πολιτών απέναντι στα κόμματα, το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα φαίνεται να διατηρεί ένα πολύ μικρό προβάδισμα έναντι του πρώην κυβερνώντος κόμματος GERB, ενώ το - κυρίως δεξιό - Μεταρρυθμιστικό Μπλοκ, που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στην πολιτική σκηνή συγκεντρώνει ποσοστό 6% (σ.σ. υπενθυμίζεται πως για να πάρει ένα κόμμα το «εισιτήριο» για τη βουλή απαιτείται ποσοστό 4%).

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr