ΔΙΕΘΝΗ

Νέα προειδοποίηση στους υποστηρικτές του Μόρσι

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2013, 17:06 / Ανανεώθηκε 3 Αυγούστου 2013, 17:55
Νέα προειδοποίηση στους υποστηρικτές του Μόρσι
Facebook Twitter Whatsapp

Προειδοποίηση στους υποστηρικτές του Μόρσι να αποχωρήσουν από τις δύο καθιστικές διαμαρτυρίες στο Κάιρο έδωσε εκ νέου το υπουργείο Εσωτερικών, με την κυβέρνηση να υπόσχεται πως η ειρηνική του διάλυση θα ανοίξει το δρόμο για επάνοδο των Αδελφών Μουσουλμάνων σε «κανονικό ρόλο στην πολιτική διαδικασία». 
 

Προειδοποίηση στους υποστηρικτές του Μόρσι να αποχωρήσουν από τις δύο καθιστικές διαμαρτυρίες στο Κάιρο έδωσε εκ νέου το υπουργείο Εσωτερικών, με την κυβέρνηση να υπόσχεται πως η ειρηνική του διάλυση θα ανοίξει το δρόμο για επάνοδο των Αδελφών Μουσουλμάνων σε «κανονικό ρόλο στην πολιτική διαδικασία». 

Οι αρχές έχουν προαναγγείλει σχέδια αποκλεισμού των δρόμων που οδηγούν στα δύο σημεία, προσπαθώντας να αποφύγουν βίαιη διάλυση των συγκεντρώσεων. Οι συγκεντρώσεις εστιάζονται γύρω από το τζαμί Ραμπάα αλ Ανταούγια και κοντά στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου.

Οι υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν εάν δεν αποκατασταθεί στην εξουσία ο Μοχάμεντ Μόρσι. Το Σάββατο, που συμπληρώνεται ένας μήνας από την ανατροπή του, δεν έχουν δείξει πρόθεση να υποχωρήσουν.

Σε μήνυμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση το Σάββατο, ο υπουργός Εσωτερικών Χάνι Αμπντέλ Λατίφ υποσχέυθηκε στους διαδηλωτές πως μπορούν να φύγουν από τα σημεία των συγκεντρώσεων χωρίς να συλληφθούν, εάν δεν έχουν διαπράξει κάποια παρανομία.

«Εάν πιστεύτε πως θα φέρετε τη νίκη στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, η ασφαλής αποχώρησή σας θα επιτρέψει στους Αδελφούς να επιστρέψουν στο ρόλο τους στην πολιτική διαδικασία» είπε ο υπουργός Εσωτερικών απευθυνόμενος στους διαδηλωτές.

Η αναφορά πως δεν κινδυνεύουν με σύλληψη όσοι δεν έχουν διαπράξει παρανομίες αφορά τις κατηγορίες που ακούγονται, και τις οποίες υιοθέτησε και το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή τους, για «δολοφονίες, βασανισμούς και απαγωγές» στους χώρους των δύο συγκεντρώσεων.

Διάλυση των συγκεντρώσεων με επέμβαση θεωρείται ότι σχεδόν σίγουρα θα οδηγήσει σε νέα πολύνεκρα επεισόδια. Από την ανατροπή του Μόρσι, τη ζωή τους έχουν χάσει πάνω από 280 άτομα σε συγκρούσεις, με τις πλέον αιματηρές να καταγράφονται το περασμένο Σάββατο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις