ΔΙΕΘΝΗ

Ρομπάι: Να καταστραφεί άμεσα το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2013, 22:21 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2013, 22:21
Ρομπάι:  Να καταστραφεί άμεσα το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας
Facebook Twitter Whatsapp

Την υιοθέτηση μιας απόφασης, η οποία θα προβλέπει να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο και να καταστραφεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Την υιοθέτηση μιας απόφασης, η οποία θα προβλέπει να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο και να καταστραφεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

«Μια σαφής απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας θα σηματοδοτήσει μια καμπή και καλώ να υιοθετηθεί το ταχύτερο», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της Ε.Ε. είπε ότι εάν επιτευχθεί μια συμφωνία για τα χημικά όπλα στη Συρία υπό την μορφή μιας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ, αυτό θα ανοίξει την πόρτα να δοθεί μια πολιτική λύση στη συριακή σύρραξη, στην οποία θα μπορέσει να συμβάλει η σύγκληση της διεθνούς διάσκεψης Γενεύη 2.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να παράσχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη η οποία χρειάζεται για την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης, κατέληξε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr