ΔΙΕΘΝΗ

Άνοιξε η συζήτηση για τα οικονομικά των κομμάτων στην Κύπρο

Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου 2013, 17:16 / Ανανεώθηκε 26 Σεπτεμβρίου 2013, 17:16
Άνοιξε η συζήτηση για τα οικονομικά των κομμάτων στην Κύπρο
Facebook Twitter Whatsapp

Η Βουλή πρόκειται να εξετάσει το σοβαρό θέμα των οικονομικών των κομμάτων, σύμφωνα με απόφαση της σημερινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Η Βουλή πρόκειται να εξετάσει το σοβαρό θέμα των οικονομικών των κομμάτων, σύμφωνα με απόφαση της σημερινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Η εξέταση του θέματος θα γίνει μετά από αίτημα της πλατφόρμας πολιτών που ζήτησε με 5.000 υπογραφές τροποποίηση του νόμου περί κομμάτων ώστε να υπάρχει διαφάνεια σε ό,τι αφορά τα οικονομικά.

Ο πρόεδρος της βουλής Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε πως η σύσκεψη των αρχηγών αποφάσισε να προχωρήσει στη θέσπιση των αναγκαίων νομοθεσιών, είτε με πρωτοβουλία της, είτε με κυβερνητικά νομοσχέδια για την πλήρη εναρμόνιση με τους κανόνες της Greco για τη διαφάνεια και την κοινωνική λογοδοσία.

Η βουλή, είπε, παρόλο που προχώρησε στη νομοθετική ρύθμιση που διασφαλίζει τον έλεγχο των κομμάτων θα δώσει το μήνυμα στην κοινωνία ότι αναβαθμίζεται ο θεσμός των κομμάτων με πλήρη συμμόρφωση στις προτάσεις της έκθεσης της Greco, χρηστή διοίκηση και διαφάνεια.

Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, ανέφερε ότι μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την ΑΤΗΚ είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για να υπάρξει πλήρης διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων, καθώς και σωστή διαχείριση.

Στόχος, είπε ο κ. Περδίκης, είναι να αλλάξει ο νόμος για να περιληφθούν οι εισηγήσεις της επιτροπής Greco για τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων από ανεξάρτητο αξιωματούχο της πολιτείας ο οποίος θα ελέγχει τα βιβλία των κομμάτων με τις οικονομικές τους καταστάσεις.

Το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr