ΔΙΕΘΝΗ

Κόλαση για τα έφηβα κορίτσια η Λατινική Αμερική

Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2013, 15:28 / Ανανεώθηκε 11 Οκτωβρίου 2013, 15:13
Κόλαση για τα έφηβα κορίτσια η Λατινική Αμερική
Facebook Twitter Whatsapp

Έως και το ένα τρίτο των έφηβων κοριτσιών ηλικίας από 15 έως 19 ετών υποστεί κακοποίηση στη Λατινική Αμερική, όπως ανακοίνωσε σήμερα μια οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών.

Έως και το ένα τρίτο των έφηβων κοριτσιών ηλικίας από 15 έως 19 ετών υποστεί κακοποίηση στη Λατινική Αμερική, όπως ανακοίνωσε σήμερα μια οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών.

«Ανάλογα με τη χώρα, (ένα ποσοστό) μεταξύ του 19% και του 37% των νεαρών κοριτσιών ηλικίας από 15 ως 19 ετών έχει πέσει θύμα σωματικής και σεξουαλικής βίας στη Λατινική Αμερική», δήλωσε ο Ρόλαντ Άνγκερερ, περιφερειακός διευθυντής για τη Λατινική Αμερική της μη κυβερνητικής οργάνωσης Plan.

Σύμφωνα με τον Άνγκερερ, το αυξημένο ποσοστό οφείλεται κυρίως στην κυρίαρχη στη Λατινική Αμερική αντίληψη σχετικά με την ανωτερότητα των ανδρών έναντι των γυναικών. «Πρέπει να ξεπεραστούν αυτά τα στερεότυπα», σημειώνει.
Όπως επισημαίνει, εξαιτίας της φτώχειας πολλές νέες μένουν έγκυες ή οδηγούνται στην πορνεία.

Επιπλέον εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων πολλές οικογένειες επιλέγουν να στείλουν στο σχολείο τα αγόρια εις βάρος των κοριτσιών που επιφορτίζονται με τις οικιακές εργασίες.
Όπως αναφέρει η Plan, σε κάποιες αγροτικές περιοχές της Γουατεμάλας ή της Βολιβίας έως και το 35% των κοριτσιών δεν πηγαίνουν σχολείο.

Ο περιφερειακός διευθυντής της οργάνωσης υπογράμμισε επίσης ότι «παρατηρείται μια αύξηση» του αριθμού των σεξουαλικών επιθέσεων και των κυήσεων, γεγονότα που απομακρύνουν τα κορίτσια από το σχολείο.

Ο Άνγκερερ επεσήμανε ότι σε κάποιες χώρες της Λατινικής Αμερικής το 20% με 22% των κοριτσιών μικρότερων των 18 ετών έχουν μείνει έγκυες ή έχουν ήδη παιδιά.

Το φαινόμενο αυτό έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε όλο και μικρότερης ηλικίας κορίτσια, κάποια από τα οποία ήταν μόλις 12 ή 13 ετών. Σε κάποιες αγροτικές περιοχές της Νικαράγουας ή του Σαλβαδόρ το ποσοστό φτάνει έως και το 62%, σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία είναι ανύπαρκτη ή δεν διδάσκεται σωστά».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr