ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: Τουλάχιστον 80 νεκροί από εκρήξεις και επίθεση ενόπλων

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2014, 19:23 / Ανανεώθηκε 2 Μαρτίου 2014, 19:23
Νιγηρία: Τουλάχιστον 80 νεκροί από εκρήξεις και επίθεση ενόπλων
Facebook Twitter Whatsapp

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν από δύο εκρήξεις και επίθεση ενόπλων σε λιγότερα από ένα 24ωρο στην περιοχή Μαϊντουγκούρι στα βορειαανατολικά της Νιγηρίας.

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν από δύο εκρήξεις και επίθεση ενόπλων σε λιγότερα από ένα 24ωρο στην περιοχή Μαϊντουγκούρι στα βορειαανατολικά της Νιγηρίας. 

Συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου, δύο βόμβες εξερράγησαν σε κατάμεστη αγορά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 50 άνθρωποι, εκ των οποίων πολλά παιδιά. 

Στη συνέχεια, ένοπλοι εισέβαλλαν σε γειτονικό χωριό, πυροβολώντας αδιακρίτως, σκοτώνοντας περισσότερους από 39 άμαχους πολίτες.

Οι βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν στο Μαϊντουγκούρι, όπου βρίσκεται η βάση των στρατιωτικών δυνάμεων που μάχονται την ισλαμική οργάνωση Μπόκο Χαράμ. Η επίθεση έγινε σε μια κατάμεστη αγορά κοντά στο αεροδρόμιο και η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ισοπέδωσε κτίρια.

Η δεύτερη βόμβα πυροδοτήθηκε την ώρα που πολίτες προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες από την πρώτη έκρηξη.

Την ώρα των επιθέσεων πολλοί άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι σε σημείο όπου προβαλλόταν αγώνας ποδοσφαίρου. Επίσης κοντά στο σημείο της έκρηξης, ήταν σε εξέλιξη μια τελετή γάμου. Λίγη ώρα αργότερα, ένοπλοι εισέβαλλαν στο χωριό Μάινοκ, το οποίο βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Μαϊντουγκούρι και το κατέστρεψαν ολοσχερώς.

Το πρωί της Κυριακής, όπως μεταδίδει το BBC, έπειτα και από την τελευταία επίθεση, μπροστά από το τζαμί της περιοχής βρισκόντουσαν πτώματα στοιβαγμένα, ενώ τα κτήρια του χωριού που είχαν παραδοθεί στις φλόγες ακόμη κάπνιζαν.

Πυροβολούσαν αδιακρίτως, γυναίκες, παιδιά, άντρες και στη συνέχεια, έβαζαν φωτιά στα σπίτια, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.